Profesor Černetič je zanikal, da bi bil on glavni krivec za odtekanje notranjih informacij. (Foto: Gorazd Kavčič)

Glavni krivec "večni nezadovoljnež"

Vse zadeve v zvezi s projektoma Platon in ISOFOV so zakonite in pregledne, je na sestanku zaposlenih v sredo zatrdil dekan fakultete za organizacijske vede dr. Robert Leskovar.

Žal mi je, da zaradi peščice večnih nezadovoljnežev trpi ves kolektiv. Zato je skrajni čas, da zadeve v tej hiši uredimo,« je odločen dekan dr. Robert Leskovar.

Kranj – »Medijski dogodki so bili izzvani na osnovi napačnih podatkov,« je očitke o nepravilnostih v zvezi s financiranjem programa Odprto jedro ovrgel dekan Robert Leskovar na sestanku zaposlenih, ki ga je sklical v sredo. Vodja računovodstva naj bi pripravila šele delovni osnutek dokumenta, ki ga nihče iz vodstva fakultete ni odobril. »Kljub temu so bile informacije predčasno posredovane časniku Finance. Boter tega je zagotovo profesor Černetič,« je trdno prepričan Leskovar, saj naj bi mu že prej grozil z objavo v medijih zaradi nekaterih neizpolnjenih želja glede izdaje njegovih knjig in predavanj na izrednem študiju. Dr. Metod Černetič je zanikal, da bi bil ravno on tisti, ki je te podatke posredoval javnosti.

 

»Ne gre le za posredovanje internih podatkov, s čimer se neposredno ogroža obstoj in konkurenčnost fakultete. Še huje je, da se z lažmi in podtikanji izzove škandal. Žal mi je, da zaradi peščice večnih nezadovoljnežev trpi ves kolektiv. Zato je skrajni čas, da zadeve v tej hiši uredimo,« je ob koncu sestanka odločno napovedal dekan Leskovar in s tem požel odobravajoč aplavz zaposlenih, ki so bili prisotni na sestanku. V teh dneh naj bi po posvetu z rektorjem mariborske univerze zato v skladu z delovno pravno zakonodajo ukrepali proti profesorju Černetiču. Slednji se je branil, da je daleč od tega, da bi bil večni nezadovoljnež. »Glavni krivec za vse sem bil že za prejšnjega dekana,« je še dejal Černetič, dejstvo, da njegova hčerka piše za Finance, pa po njegovem še ni razlog, da je prav on kriv za odtekanje notranjih informacij.

 

 

Na sestanku je Leskovar postregel tudi s konkretnimi številkami glede projektov v okviru programa Odprto jedro. Za projekt Platon, ki je namenjen izboljšanju kakovosti študijskega procesa, bodo v treh letih namenili 104 tisoč evrov, vrednost dve leti trajajočega projekta ISOFOV, v okviru katerega se odvija prenova temeljnih in podpornih procesov ter priprava na standard ISO 9000, pa je 50 tisoč evrov. Doslej so za oba projekta porabili 66.500 evrov. Pri omenjenih projektih je lani največ, okrog 18 tisoč evrov zaslužila pomočnica tajnice Patricija Jankovič, sicer diplomirana pravnica. Dekan Leskovar je zaslužil 16 tisoč, prodekan dr. Janez Mayer pa devet tisoč evrov. Leskovar je odgovoril tudi na očitke o dragih službenih potovanjih. Poslovodni odbor fakultete je lani odobril 238 službenih potovanj, med drugim recimo za konference v Indiji, na Filipinih in celo Avstraliji, kamor je dekan potoval s Patricijo Jankovič. Strošek za fakulteto za potovanje zunaj Evrope v povprečju znaša med dva in štiri tisoč evri, za potovanje v Avstralijo pa so znašali okrog tri tisoč evrov za posameznega udeleženca.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / nedelja, 2. december 2007 / 07:00

Cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu

V ambulantah v Kranjski Gori in v Mojstrani se bo letos mogoče cepiti proti klopnemu meningoencefalitisu (KME), ki ga povzroča virus, ki ga prenašajo okuženi klopi.

Objavljeno na isti dan


GG Plus / sobota, 23. februar 2008 / 07:00

Sedmica: Balkanski kotel

Glede na zgodovinska dejstva, smo Slovenci pretirano skromen narod.

GG Plus / sobota, 23. februar 2008 / 07:00

Treba se je bilo znajti, ali pa je bilo po tebi

Hvala Bogu tudi za posteljo, ki jo imam, a veste, koliko ljudi je takih, ki nikoli ne vedo, kam bodo položili svojo trudno glavo?

GG Plus / sobota, 23. februar 2008 / 07:00

Med sosedi 78

Znano koroško smučišče Osojščica/Gerlitzen je priljubljeno tudi med slovenskimi smučarji, saj je izvrstno urejeno in opremljeno, poleg tega pa do njega ni daleč, še posebej skozi Karavanški predor.

GG Plus / sobota, 23. februar 2008 / 07:00

Iz starih časov: Manica Komanova

Ko smo v minulem letu v tem podlistku obujali stare čase na Gorenjskem, smo se največkrat sklicevali na knjižico, ki jo je leta 1928 objavila Manica Koman, Na Gorenščem je fletno.

GG Plus / sobota, 23. februar 2008 / 07:00

Računalnik in jaz: Diagnoza od doma

Vse vas boli, komaj hodite, smrkate, vročino imate, boli vas glava, napor je že to, da morate biti pokonci. Ni kaj, potrebno je oditi k zdravniku.