Kreacija Alana Hranitelja v izložbi ene ljubljanskih knjigarn (Foto: Tina Dokl)

Moško in okusno

Konec decembra je obutveno podjetje Peko v eni izmed ljubljanskih trgovin premierno predstavilo novo linijo čevljev, ki jo je oblikoval Milan Gačanovič. V eni izmed sosednjih izložb pa smo opazili zanimivo kreacijo.

Obutveno podjetje Peko je postavilo lani na prodajne police novo kolekcijo čevljev, ki jih je za njih oblikoval modni ustvarjalec Milan Gačanovič. Novinarji in fotografi ga poznamo po njegovih značilnih stylingih, zanimivem izgledu in pojavljanju v družabnem svetu, kjer vedno rad prijetno, a ne prekričeče, preseneča. Tako kot je sam poseben, unikaten in individualen je tudi njegova kolekcija nekaj posebnega. Predstavili so jo v prostorih ene Pekovih trgovin v Ljubljani, predsednica uprave Peka Marta Gorjup Brejc pa meni, da so z omenjeno kolekcijo dokazali, da znajo narediti povsem vrhunske čevlje, ki bodo izpolnile želje in potrebe ljudi, ki ljubijo ekstravagantnost in nočejo uniformiranosti.

Pred časom se je namreč na Palmersovem modnem dogodku v Ljubljani zgodilo, da je oblikovalec Gačanovič pristal med naključno izžrebanimi obiskovalci in prejel za nagrado izdelavo Pekovih čevljev - seveda po njegovem okusu. Že takrat so se šalili, da bo tokrat verjetno kaj 'krokodiljega'. Pa se je iz vsega skupaj razvilo sodelovanje.

Kolekcija, ki je namenjena moškim, sestavljajo športna linija Walk T.H.R., poslovno-elegantna Business F. in Crazy Gee, kjer se je oblikovalec popolnoma prepustil. Sam pravi, da je v teh modelih izražen osebni okus za čevlje. Ne gre za sezonska obuvala, modeli se ne dopolnjujejo po letnih časih, v prenovljeni različici pa jih bodo izdelovali več sezon.

Prijetno in umirjeno predstavitev nove kolekcije čevljev sta povezovala poznavalka mode in voditeljica Lorella Flego ter igralec Jernej Kuntner. Program je bil sestavljen iz nekoliko neobičajne, a zanimive modne revije čevljev, kjer smo gledali sicer postavne manekene z izklesanimi telesi, vseeno pa smo na njih najbolj opazili novo kolekcijo čevljev. Program so popestrili še z nagradno igo, ko so obiskovalci iskali skriti škatlici v dveh čevljih nekje v trgovini in se potegovali za mični nagradi: par novih čevljev po lastni izbiri. Med srečneži se je tokrat znašla pevka Regina.

Zanimiva je bila tudi izložba ene izmed ljubljanskih knjigarn, v kateri je bilo razstavljena obleka, oziroma kostum ravno tako ekstravagantnega in še bolj znanega ustvarjalca Alana Hranitelja. Ko pa si dodobra pogledal skozi okno, si videl, da gre pravzaprav za zelo zanimivo zastavljeno kampanjo promoviranja njegove knjige.

       

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / torek, 17. junij 2014 / 07:00

Košarkarice nadigrale Luksemburžanke

Kranjska Gora – Slovenske košarkarice so v 3. kolu kvalifikacij za nastop na ženskem EuroBasketu, ki ga bosta prihodnje leto gostili Madžarska in Romunija, zabeležile pričakovano in obenem zelo pom...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / torek, 16. januar 2007 / 06:00

Moško in okusno

Konec decembra je obutveno podjetje Peko v eni izmed ljubljanskih trgovin premierno predstavilo novo linijo čevljev, ki jo je oblikoval Milan Gačanovič. V eni izmed sosednjih izložb pa smo opazili zan...

Prosti čas / torek, 16. januar 2007 / 06:00

Zvezdni turizem

Test: Mercedes-Benz R 320 CDI 4MATIC L

Prosti čas / torek, 16. januar 2007 / 06:00

Prvi trojček

Prvi med tremi sorodnimi lahkimi dostavniki je Citroën Jumpy.

Prosti čas / torek, 16. januar 2007 / 06:00

Naslov za Oplovo corso

V petek zvečer se je z glasovanjem novinarske žirije v avtomobilistično glasbeno obarvani televizijski oddaji končal letošnji, že petnajsti izbor slovenski avto leta, ki so ga skupaj pri...

Prosti čas / torek, 16. januar 2007 / 06:00

Igralski podmladek v Gorjah

Na Osnovni šoli Gorje je med učenci zelo veliko zanimanje za dramski krožek. Tokrat se predstavljajo s predstavama Mojca Pokrajculja in Zajčkova hišica.