Učenec za učenca

Na prireditvi v dvorani Svobode so žirovski osnovnošolci zbirali sredstva za šolski dobrodelni sklad.

Žiri – Dobrodelno dejavnost so v šoli začeli že v lanskem šolskem letu, in sicer so projekt poimenovali Učenec za učenca. Popotnik Matjaž Trontelj jim je predstavil življenje sirot, njihovih vrstnikov v Tibetu, in jih napeljal na idejo, da bi zbirali sredstva za gradnjo šole zanje. Z različnimi dejavnostmi so zbrali prek osemsto tisoč tolarjev, je pojasnil ravnatelj Marijan Žakelj. Ker so se pretekle dejavnosti dobro obnesle, dobrodelno dejavnost nadaljujejo tudi letos.

Tako so se pred dnevi učenci zbrali na prireditvi v domu Svobode, na katero so povabili starše, izkupiček pa namenili za šolski dobrodelni sklad. 150 nastopajočih je navdušilo s svojimi plesnimi, pevskimi in igranimi nastopi, pred prireditvijo in po njej pa so prodajali izdelke, ki so nastali pri pouku, v oddelkih podaljšanega bivanja in pri različnih krožkih. Obiskovalci so lahko izbirali med ročno izdelanimi voščilnicami, novoletnimi okraski, darilnimi vrečkami in nakitom, sami pa so napekli tudi pecivo, je naštela vodja omenjenega projekta na šoli Andreja Bogataj. »Otroci izredno uživajo pri tem delu, obenem pa s tem v njih vzbudimo zavedanje, da v svetu in tudi bližnji okolici obstajajo otroci, ki potrebujejo našo pomoč,« je razložil Žakelj. Zato bodo del sredstev, ki so jih zbrali z letošnjimi prireditvami, še namenili za šolo v Tibetu, del pa so jih namenili za šolski sklad. Skupaj so zbrali dobrih tristo tisočakov. Otroci so se tudi sami lahko odločili, kako bodo zbirali denar. Učenci sedmih razredov so tako recimo tudi nabirali kostanj in ga prodajali, deveti razredi pa so za to namenili izkupiček prednovoletnega plesa. K projektu so se priključili še vrtčevski otroci, ki so prav tako na stojnicah prodajali izdelke, ki so nastali v okviru delavnic s starši. V sklad so prispevali dobrih 25 tisočakov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / sreda, 22. september 2010 / 07:00

Z domače češnje v plezalno steno

Škofjeločan Jure Raztresen je svetovni kadetski prvak v športnem plezanju. Ta šport trenira od devetega leta.

Objavljeno na isti dan


Rekreacija / sreda, 12. oktober 2016 / 12:45

Veronikin tek presežkov

Osmi Veronikin tek po kamniških mestnih ulicah je postregel z največjo udeležbo do zdaj in rekordom proge Petra Lamovca.

Nasveti / sreda, 12. oktober 2016 / 12:42

Prehlad ali gripa?

Tako radi rečemo kar počez, spet se me je lotil en virus ... Kako pa vemo, ali gre za prehlad ali gripo? O tem smo govorili z zdravnico družinske medicine Tatjano Peharc.

Jesenice / sreda, 12. oktober 2016 / 12:17

Sodoben center za ravnanje z odpadki

Družba EKOGOR je na deponiji Mala Mežakla zgradila sodoben center za mehansko-biološko obdelavo mešanih komunalnih odpadkov. Mehanska obdelava že poteka, biološka bo poskusno stekla ta mesec.

Razvedrilo / sreda, 12. oktober 2016 / 12:16

S traktorjem v sedemdeseta

Franc Sekne iz Vogelj je pred dobrim tednom dni praznoval 70. rojstni dan. Dan pred 5. oktobrom bi mu sosedje pripravili mlaj, a so jim njegovi najbližji razložili, da mu pripravljajo pres...

Mularija / sreda, 12. oktober 2016 / 11:13

Kranj na slikah otrok

V Turističnem društvu Kranj so minuli četrtek podelili priznanja učencem, ki so sodelovali na letošnji likovni koloniji, na kateri so upodabljali kranjske zanimivosti.