Na Krvavcu so v tej zimi prvi pognali žičnice. (Foto: Gorazd Kavčič)

Na Krvavcu prvi pognali žičnice

Skoraj mesec dni kasneje kot lani se je v petek na Krvavcu vendarle začela nova smučarska sezona. Prvič so pognali novo šestsedežnico do vrha Krvavca.

Krvavec – Na smučišču Krvavec je bilo v petek veselo. Prvi pri nas so namreč v tej smučarski sezoni pognali žičniške naprave, še bolj slovesno pa je bilo zaradi odprtja nove šestsedežnice do vrha Krvavca, ki je za RTC Krvavec prva naložba v žičniške naprave po osemnajstih letih.

Poleg postavitve nove šestsedežnice so na Krvavcu letos tudi prestavili spodnjo postajo enosedežnice, razširili del smučarskih prog in kupili nova snežna topova. Skupna vrednost naložb je bila štiri milijone evrov, je pojasnil direktor RTC Krvavec Srečko Retuznik. Šestsedežna naprava na vrh Krvavca, s katero so odpravili najbolj ozko grlo na smučišču, je dolga 1.300 metrov, v eni uri pa prepelje dva tisoč smučarjev. Gre za največjo letošnjo naložbo slovenskih žičničarjev.

Na Krvavcu zaradi pomanjkanja snega obratuje le del naprav, prve dni pa so imeli na odprtih progah do 30 centimetrov debelo snežno odejo. Ta se je včeraj začela debeliti, saj je zapadlo nekaj južnega snega. Prve tri dni je smučišče obiskalo po nekaj sto smučarskih navdušencev. V RTC Krvavec si sicer obetajo, da bodo v letošnji zimi dosegli še boljše rezultate kot v lanski sezoni, saj bi radi presegli 225 tisoč tolarjev.

Žičnice so pognali tudi že na Kaninu, medtem ko po drugih smučiščih še čakajo na sneg ali nizke temperature, da bodo sami zasnežili smučarske proge. Vsi si želijo, da bi sezono odprli že za božične praznike. Premalo snega imajo na primer tudi na Voglu, ki je v varovanem območju Triglavskega parka, zato tam niti ne smejo zasneževati.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Škofja Loka / sobota, 4. oktober 2014 / 14:04

Odprli dve obnovljeni lokalni cesti

Bodovolje, Visoko – Minulo soboto so odprli asfaltiranih 855 metrov ceste Bodovlje–Frane–Kopač. Pri tem projektu sta združili moči KS Zminec in KS Škofja Loka - Mesto. Po zvokih harmonike Rudija To...

Objavljeno na isti dan


Rekreacija / četrtek, 26. julij 2018 / 23:15

Navdušeni so skočili v jezero

Kranjsko plavalno društvo Zvezda je v sodelovanju z Veslaško zvezo Slovenije pripravilo Blejski plavalni izziv, ki je privabil tako športnike kot rekreativce iz Slovenije in tujine.

Gorenja vas-Poljane / četrtek, 26. julij 2018 / 23:15

Obnovili vhodni portal

V Tavčarjevem dvorcu na Visokem tudi letos nadaljujejo obnovo. Pred časom so strokovnjaki iz Restavratorskega centra Ljubljana končali prenovo vhodnega portala, v kletnih prostorih pa v teh dneh konču...

Razvedrilo / četrtek, 26. julij 2018 / 23:15

Vse se da, če se hoče

Frančiška Zafošnik je pretekli teden praznovala visok jubilej – stoti rojstni dan. V Domu Petra Uzarja v Tržiču, kjer gospa stanuje, so ji pripravili praznovanje v družinskem krogu, spekli so tudi tor...

Razvedrilo / četrtek, 26. julij 2018 / 14:21

Močnikovih petdeset

Z Abrahamom se je srečal Metod Močnik iz Radomelj, znani rekreativec, športni novinar ...

Zanimivosti / četrtek, 26. julij 2018 / 14:20

Raje na igrišču kot za računalnikom

Letos že trinajstič poteka organizirano varstvo otrok pod geslom Poletje na igrišču. Namenjeno je vsem tistim, ki svoj čas raje kvalitetno preživijo v naravi kot za elektronskimi napravami.