Adventni sejem domače in umetne obrti je vsak konec tedna dobro obiskan.

S pletno kar po suhem

Na Bledu bodo ta konec tedna poskrbeli za številne predpraznične prireditve, na katerih bodo uživali tako otroci kot odrasli.

Bled - Minulo soboto naj bi se tako domačini kot blejski turisti skupaj zabavali na tako imenovanih »Blejskih igrah«. Ker pa so morali v soboto prireditev zaradi močnega dežja odpovedati, so sklenili, da jo pripravijo jutri ob 16.30, ko je vremenska napoved precej boljša. Tako se bodo na promenadi med hotelom in kavarno Park na zabavnem tekmovanju v slogu iger brez meja pomerile ekipe v šaljivih igrah, kot je veslanje s pletno po suhem, sestavljanje kremne rezine velikanke, tekmovali pa bodo tudi v labodjem plesu. Po zaključku iger bo goste zabaval DJ.

Tako jutri kot v nedeljo bo na terasi Kavarne Park med 10. in 19. uro potekala adventna tržnica domače in umetnostne obrti, na kateri pričakujejo dvajset različnih razstavljavcev, ki bodo med drugim prodajali dražgoške kruhke, ročno izdelane voščilnice ter izdelke iz keramike, usnja in umetnostne obrti. V okviru tržnice bo dvakrat na dan, med 10. in 12. ter med 14. in 16. uro, potekala predstavitev različnih domačih obrti. V nedeljo bo med 14. in 16. uro v Kavarni Park ustvarjalna delavnica za otroke, ki bodo izdelovali novoletne okraske, ki jih bodo lahko odnesli s seboj. Po zaključku delavnice si bodo ob 16. uri na terasi kavarne lahko ogledali lutkovno predstavo Jelenček Rudolf.

Od danes do nedelje bo veselo tudi v blejski knjižnici, v festivalni, pa tudi v ledeni dvorani. Tako bo danes ob 17. uri v knjižnici B. Kumerdeja potekala ustvarjalna delavnica za otroke na temo Oblačim se kot Linhart, ob 19. uri pa bo literarni večer z Janezom Petkošem. V Festivalni dvorani bo danes ob 20. uri veliki božični koncert Jana Plestenjaka, jutri ob 20. uri pa jubilejni koncert ob 40-letnici Alpskega kvinteta. Danes zvečer bo v domu krajanov v Zasipu srečanje malih vokalno-instrumentalnih skupin Bleda, Bohinja in Radovljice, od danes do nedelje pa si bodo ljubitelji hokeja v ledeni dvorani lahko ogledali hokejski turnir reprezentanc Italije, Madžarske, Hrvaške in Slovenije. Na drsališče pri Penzionu Mlino ste vabljeni v nedeljo ob 11.30, ko pripravljajo drsalno revijo s prihodom Dedka Mraza.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / petek, 1. oktober 2021 / 15:13

Začetek košarkarske sezone

Gorenjska gradbena družba, ECE Triglav in Helios Suns bodo tekme prvega kola Lige Nova KBM odigrali jutri. Obeta se nova zanimiva sezona.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / petek, 15. december 2006 / 06:00

Kakšen je tvoj dotik

Slovenci so turistično novinarstvo zelo dobro predstavili v Karlovyh Varyh, leta 2008 bo Slovenija gostila Svetovni kongres FIJET, delo na radiu ni vedno enostavno, dekleta pa so oblikovala majico po...

Prosti čas / petek, 15. december 2006 / 06:00

Brat vse vidi, Brat vse ve: Besniške borovnice

Obkroži pravilne trditve in se imej za pametnega.

Prosti čas / petek, 15. december 2006 / 06:00

Nominator 228

Čeprav gre leto nezadržno h koncu, k tej, samo časovni ločnici, in se tradiciji primerno srečujemo ob hrani, s kozarcem v roki, imajo tokratne tri zgodbe enak predznak. Znanje. In biti b...

Kultura / petek, 15. december 2006 / 06:00

Pojejo že trideset let

Redni letni koncert Mešanega pevskega zbora KD Jakoba Aljaža Medvode je bil letos jubilejni.

Kultura / petek, 15. december 2006 / 06:00

Lažno podeželje

V nedeljo so v Prešernovem gledališču v Kranju v režiji Eduarda Milerja premierno uprizorili dramo Podeželje, Martina Crimpa.