Dve medalji za naše kuharje
Bled - Na svetovnem prvenstvu v kulinariki Expogast, ki je prejšnji teden potekalo v Luksemburgu in je bilo najpomembnejše tekmovanje v svetovnem merilu v letošnjem letu, je slovenska kuharska reprezentanca osvojila dve bronasti medalji: eno za pripravo toplega obroka in eno za razstavo hladnih predjedi. Pod strokovnim vodstvom Janeza Zdolška iz ljubljanskega hotela Union je med skupno 25 najboljšimi kuharskimi reprezentancami na svetu naša ekipa znova dokazala, da se uvršča v svetovno kuharsko elito. V petčlanski reprezentanci je sodeloval tudi gorenjski predstavnik Igor Jagodic, vodja kuhinje v blejskem Grand Hotelu Toplice. »Za nastop na tem tekmovanju smo se intenzivno pripravljali dva meseca,« je povedal Igor Jagodic in pojasnil, da je bil vsakemu od kuharjev naložena določena jed, zato so se delno na tekmovanje lahko pripravljali tudi vsak posebej, na skupnih pripravah pa so odpravljali pomanjkljivosti in izpopolnjevali harmonijo okusov posameznih hodov.