Natalija Osolnik in gorenjska predstavnica Živa Oseli (Foto: Aleš Roth)

Supermodel in lepa soseda

Zmagovalka lepotnega natečaja Supermodel Slovenije 2006 je postala 20-letna Ljubljančanka Lea Plut, v Mariboru pa bodo že devetič izbrali Lepo sosedo.

V grosupeljski igralnici Kongo je strokovna komisija - sestavljali so jo urednica revije Gloss Tea Hegeduš, modni oblikovalec Zoran Garevski ter predstavniki modnih agencij iz Milana,Züricha in z Dunaja, izbrala naslednico Sare Jereb, supermodela Slovenije 2005. Tako bo 18. januarja na svetovni finalni izbor odpotovala 20-letna Ljubljančanka Lea Plut, sicer tudi študentka prvega letnika Gea Collegea. V New Yorku se bo potegovala za lento Supermodel of the World. Prva spremljevalka je postala Kranjčanka Suzana Blagojevič, za drugo spremljevalko pa so razglasili Radovljičanko Natašo Miljevič. Prestižni dogodek je tokrat prvič prenašala TV Paprika, v vlogi voditelja se je pojavil Mark Žitnik. Prireditev so glasbeno popestrile pevke (Sanja Grohar, Žana, Sergeja), zadnje čase pa je že kar v navadi, da tovrstne prireditve, izbori enostavno ne morejo mimo vsaj ene plesne točke. Zelo popularni tango, sploh argentinski, sem in tja pa tudi salsa.

Letošnje finalistke za Lepo sosedo 2006 so se prvič občinstvu predstavile kot angelčki na premieri srbske komedije Mi nismo angeli 3: Rock'n' Roll vrača udarec. Potem so se začele intenzivne priprave na finalni izbor konec novembra. Najprej profesionalno slikanje, kjer se je izkazalo, da so bila nekatera dekleta prvič deležna profesionalnega fotografskega objektiva in snemalnega studia. Da pa je modno fotografiranje potekalo v povsem sproščenem in zabavnem vzdušju, je verjetno doprinesla tudi strokovna ekipa, ki je poskrbela, da so se dekleta zares dobro počutila v svoji koži. Za odlične fotografije je poskrbela Lidija Mataja, pod mamljiv zunanji videz vseh dvanajstih deklet se je podpisala vešča stilistka Vlasta Cah Žerovnik, maskerka Urška Završnik pa je poskrbela za njihov sijoči obraz.

Poslovili so se že od ene dvanajstih finalistk, črnolase Sabine Mali iz Kamnika, ki je pred časom prejela krono Miss Hawaiien Tropic in tako so se njene priprave na izbor za Lepo sosedo zaključile, saj ji pravila tekmovanja ne dovoljujejo hkrati udeležbe na drugih lepotnih tekmovanjih. Tako je gorenjski cvet deklet izgubil eno Kamničanko, ostali pa sta še Klavdija Klemenc, prav tako iz Kamnika, in Katja Majhenič iz Domžal.

Finalni izbor Lepe sosede bo letos potekal že devetič, 28. novembra v festivalni dvorani Lent v Mariboru. Obljubljajo pester program in popularne glasbene goste.

       

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / torek, 25. julij 2017 / 06:00

Gorenjski glas, št. 59

Gorenjski glas, 25. julij 2017, št. 59

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / torek, 28. november 2006 / 06:00

Supermodel in lepa soseda

Zmagovalka lepotnega natečaja Supermodel Slovenije 2006 je postala 20-letna Ljubljančanka Lea Plut, v Mariboru pa bodo že devetič izbrali Lepo sosedo.

Prosti čas / torek, 28. november 2006 / 06:00

Renaultove posebne spletne strani

Renault ob posebnih priložnostih predstavi posebne spletne strani. Na minuli avtomobilski razstavi v Parizu razstavljeni Twingo Concept je ob hkratnem poslušanju glasbe na ogled na www.twingoconc...

Prosti čas / torek, 28. november 2006 / 06:00

Škoda dosegla magičnega pol milijona

Leto 2006 bo za češko Škodo Auto zapisano v zgodovino kot rekordno: že 20. novembra je proizvodnja avtomobilov presegla lansko, ki je v celem letu znašala 494.637 vozil. Le dva dni kasneje so pre...

Prosti čas / torek, 28. november 2006 / 06:00

Goodyear dobil pomoč za raziskave

Evropska Komisija je dodelila Goodyearju večjo denarno pomoč za raziskave in razvoj, da bi podprla iniciativo podjetja za razvoj avtoplašča z ultra nizkim kotalnim uporom z okolju prijaznimi...

Prosti čas / torek, 28. november 2006 / 06:00

Veliki majhni delci

Pranje avtomobilov s sredstvi, ki vsebujejo nano delce, izboljša zaščito pred umazanijo in poškodbami.