Tudi naši si želijo v finale

Športna dvorna na Zlatem polju bo jutri, v soboto, znova gostila najboljše športne plezalke in plezalce.

Kranj - Jutri in v nedeljo bo Kranj gostil zaključno tekmo svetovnega pokala v športnem plezanju. V dvorani Zlato polje se bodo v finalu letošnjega tekmovanja pomerili kar 104 tekmovalci in tekmovalke, med njimi tudi 13 slovenskih predstavnikov. "Program tekmovanja bo tudi letos podoben kot prejšnje leto, le da bo nedeljski finale na sporedu uro prej, kar pomeni ob 17. uri, seveda pa tudi v naši reprezentanci računamo na finalne nastope," je povedal predsednik Komisije za športno plezanje pri Planinski zvezi Slovenije Tomo Česen.

Slovensko žensko reprezentanco bodo zastopale Martina Čufar, Lučka Franko, Natalija Gros, Mina Markovič, Katja in Maja Vidmar in Asja Gosar, ekipa pa je po Česnovih besedah najmočnejša doslej, saj so kar štiri dekleta v svetovnem pokalu med prvo deseterico, vsaj dve pa imata še realne možnosti za osvojitev stopničk v skupnem seštevku. Tega bo prav gotovo osvojila Avstrijka Angela Eiter.

Slovensko moško vrsto bodo ob poškodovanem Tomažu Valjavcu (njegova vrnitev v steno je še vedno vprašljiva) sestavljali Jure in Klemen Bečan, Matevž Pintar, Blaž Rant, Gregor Selak in Matej Sova. V moški konkurenci je trenutno vodilni Španec Patxi Usobiaga.

Jutri se bodo kvalifikacije začele že zjutraj, ob 19. uri pa bo polfinale. V nedeljo bodo finalni boji potekali od 17. ure naprej.

V bližini Pescare v Italiji je bila konec tedna predzadnja letošnja tekma svetovnega pokala v športnem plezanju. Slovenska ekipa tokrat ni imela predstavnika na zmagovalnih stopničkah, so pa dekleta poskrbela za izvrsten ekipni uspeh. Kar štiri Slovenke so se uvrstile med osmerico finalistk. Na koncu se je najbolje odrezala Natalija Gros z nehvaležnim četrtim mestom, Maja Vidmar, Mina Markovič in Lučka Franko pa so se zvrstile takoj za njo. Pri fantih preboj v finale ni uspel nobenemu, so pa vsi trije napredovali v polfinale, kjer je bil najboljši Klemen Bečan s 23. mestom.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / sobota, 22. maj 2021 / 08:13

Bečan balkanski prvak, Malijeva bronasta

Timotej Bečan je postal balkanski prvak v gorskih tekih, Nuša Mali pa se je s prvenstva vrnila z bronasto medaljo.

Objavljeno na isti dan


Nasveti / ponedeljek, 11. februar 2008 / 07:00

Štruklji

Štruklji so zelo znana slovenska specialiteta in verjetno najstarejša slovenska jed, saj omenja pehtranove štruklje neka stara kuharska knjiga, ki je leta 1589 izšla v Gradcu, kjer je tedaj živelo vel...

Šport / ponedeljek, 11. februar 2008 / 07:00

Karmen se radi spominjajo

Škofjeloški šahovski turnir v spomin na mlado šahovsko velemojstrico Karmen Orel je z udeležbo blizu dvesto šahistov postal pravi praznik slovenskega šaha.

Šport / ponedeljek, 11. februar 2008 / 07:00

Našim tri zmage in tretje mesto

Garmisch- Parternkirchen - Drugo letošnje tekmovanje v paraskiju za točke evropskega pokala v nemškem Oberammergau je minilo v znamenju slovenskih padalcev, ki so še enkrat potrd...

Šport / ponedeljek, 11. februar 2008 / 07:00

Anže Šetina naš najboljši v Innsbrucku

Kranj - Konec minulega tedna je v avstrijskem Innsbrucku potekalo svetovno mladinsko prvenstvo v bobu in skeletonu, na njem pa so prvič nastopili tudi slovenski reprezentanti. Pr...

Kronika / ponedeljek, 11. februar 2008 / 07:00

Sto ljudi iskalo otroke, ki so sami šli v Ljubljano

Trije otroci iz Srednjih Bitenj so včeraj pošteno prestrašili svoje starše. Ne da bi komu povedali, so se z avtobusom odpeljali k teti v Ljubljano in tako doma povzročili obsežno iskalno akcijo.