Na odprtem prvenstvu v Kranju je bilo razburljivo do zadnjih odločitev. (Foto: Bojan Okorn)

V Kranju najboljši Madžar

V Kranju so pripravili odprto prvenstvo Slovenije v namiznem hokeju, ki je vse bolj priljubljen tudi pri nas.

Kranj - V soboto se je rekordnih 48 tekmovalcev iz petih držav pomerilo na premierni izvedbi Odprtega prvenstva Slovenije v namiznem hokeju. Turnir je bil prvi del serije Sportmaster Tour, ki se bo nadaljevala februarja v Švici, do konca sezone pa bodo namiznohokejisti merili moči še v Nemčiji, na Danskem ter na Hrvaškem.

Zmagovalec kranjskega turnirja je postal drugi najboljši Madžar na svetovni jakostni lestvici Magor Papp, ki je v finalu ugnal mladega slovenskega upa Jaka Škrlepa (NHK Mengeš) s 3 : 0 (3 : 2, 1 : 0, 4 : 2) v zmagah. Petnajstletni Kranjčan se je tako prebil med tristo najboljših na svetu, svojo pozicijo pa bo morda izboljšal že ta konec tedna v Skalici, ko bo slovenska ekipa nastopila na turnir slovaškega pokala.

Na turnirju v Kranju pa je uspeh tekmovalcev iz Madžarske s tretjim mestom potrdil Balint Nagy, ki si je proti Bernardu Rjavcu (NHS KŠK) šele v odločilni peti tekmi zagotovil bronasto medaljo. Najboljša ženska je bila Liza Škrlep (17. v skupni konkurenci), najboljši senior pa Mitja Lomovšek. Tekmovanje, na katerem so nastopili še predstavniki Hrvaške, Švice in Rusije, spada tudi v serijo za slovenski pokal, kjer v vodstvu še naprej ostaja Kranjčan Nejc Škrlep (NHK Mengeš), ki je tokrat osvojil 5. mesto.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / sreda, 22. maj 2019 / 10:15

Bolijo očitki, da smo leni

Razpravo o aktualnih razmerah na področju družinske medicine v Zdravstvenem domu Kranj je vodil poslanec Levice Miha Kordiš z iztočnico, ali gre za dejansko preobremenjenost zdravnikov ali pa je v pri...

Objavljeno na isti dan


Cerklje na Gorenjskem / četrtek, 24. oktober 2013 / 15:27

Krizo povečuje negotovost

Kako se ubraniti pred posledicami finančne krize, je vprašanje, ki si ga danes zastavlja skoraj vsak. Občina Cerklje, kjer z zaskrbljenostjo spremljajo napovedano prodajo brniškega letališča in RTC Kr...

Jezersko / četrtek, 24. oktober 2013 / 15:25

Otroci so se pomešali med seboj

Jezerska podružnična šola je gostila učence in učitelje dveh zamejskih šol, iz Železne Kaple v Avstriji in iz Zgonika v Italiji. Otroci so se pomešali med seboj v ustvarjalnih delavnicah.

Rekreacija / četrtek, 24. oktober 2013 / 15:24

Polnoletni Volkswagnov Ljubljanski maraton

Je mar res že 18 let od tistega novorojenca, na katerem se nas je zbralo približno za »en vaški tek«? Prihodnjo nedeljo organizatorji pričakujejo od 16 do 17 tisoč tekačev!

Kronika / četrtek, 24. oktober 2013 / 15:23

Gorenjska sodišča imajo še rezerve

Po mnenju predsednika vrhovnega sodišča Branka Masleša imajo gorenjska sodišča še precej rezerve pri skrajševanju časa reševanja zadev.

Razvedrilo / četrtek, 24. oktober 2013 / 15:22

Oktobrski vrhunec

Je tretjo soboto v oktobru doživel kranjski Planet Tuš, vseeno pa je pri našem fotografu pustil grenak priokus. Kranjska Dežela nakupov je praznovala šesti rojstni dan, konec tedna bo Bled gostil dobr...