Anketa: Bolj na trdo s preprodajalci

November je mesec boja proti odvisnosti od drog. Kako mlade ljudi vzgojiti in prepričati, da življenje v svetu drog vodi v pogubo, smo vprašali nekaj naključnih sogovornikov.

Zdenka Bajd – Šajn:

“Pomembno je, koliko se v družini ukvarjajo z otrokom. Poleg šole se morajo mladi ukvarjati še z drugimi dejavnostmi, krožki. Najmlajšim bi morali prepovedati gledanje nasilnih vsebin po TV.”

 

 

 

 

Stane Snedec:

“Mladi bi se morali več ukvarjati s športom (jaz treniram odbojko) in drugimi dejavnostmi, ki bi jih zaposlile v prostem času. Policisti pa bi se morali več ukvarjati s preprodajalci drog.”

 

 

 

 

Ramis Nikočević:

»Potrebna bi bila ostrejša kaznovalna politika, saj je preveč demokracije na področju drog. Mladim bi morali dati več možnosti za pravo delo in manj možnosti za postranske zaslužke.”

 

 

 

 

Eva Prezelj:

“8220;Več bi se morali ukvarjati s športom in drugimi krožki. Mladi posežejo po drogah zaradi radovednosti, nesamozavesti, vpliva družbe, težav v družini. Nekateri pa imajo preveč časa.”

 

 

 

 

Janez Cvek:

“Mlade je treba usmeriti v šport, tudi v rekreativnega, kot je planinarjenje. Kazni za preprodajalce drog so premile. Nekateri starši si celo nočejo priznati, da njihov otrok posega po drogi.”      

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Cerklje na Gorenjskem / sreda, 21. maj 2008 / 07:00

Letališče bo posel, drugo strošek

Po odločitvi cerkljanskih občinskih svetnikov bosta na povečanem brniškem letališču omrežji širokopasovne optike in zemeljskega plina gradila tista ponudnika, ki bosta omrežji pripravljena graditi tud...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / petek, 17. november 2006 / 06:00

Brat vse vidi, Brat vse ve: Lepo je bit´ župan

Volilna vojna zdaj je mimo, mirno čakamo na zimo. Županske stolčke bojo grel,...

Prosti čas / petek, 17. november 2006 / 06:00

Topla in svetla zima

Zeleno srce Avstrije v zimski obleki, Charter Night tržiških Lionsev, nova kolekcija pričesk Epic in ledena polžja hišica.

Prosti čas / petek, 17. november 2006 / 06:00

Nominator

Najprej smo martinovali, se veselili ob mladem vincu, ki naj vino bo, potem smo jih pa izvolili. Vmes pa ustrelili kakega kozla, nekaj za šalo, nekaj pa tistih pravih, za kazen in po zdr...

Kranj / petek, 17. november 2006 / 06:00

Mali formati velikih mojstrov

V Mestni hiši in v Mali galeriji v Kranju je na ogled mednarodna razstava fotografij Miniature 2006.

Prosti čas / petek, 17. november 2006 / 06:00

Anketa: Piramida ali preverjeno

Že slab mesec ob torkih zvečer oddaji Preverjeno na POP TV konkurira oddaja Piramida z Eriko Žnidaršič na nacionalni televiziji. Naše sogovornike smo v Kranju povprašali, katero si raje ogledajo.