Tokratni umetnik obvladovanja ledu, Marko Zelenko, je obiskovalce navdušil s skulpturo polžje hišice. (Foto: Tina Dokl)

Topla in svetla zima

Zeleno srce Avstrije v zimski obleki, Charter Night tržiških Lionsev, nova kolekcija pričesk Epic in ledena polžja hišica.

V ljubljanskem Media Parku je bila pred časom prireditev Icce Challenge, na kateri je zanimiv del predstavljalo klesanje ledenih skulptur mladih kiparjev iz Akademije za likovno umetnost. Smisel za umetnost in 'led' so prikazali Jernej Mali, Marko Zelenko, ki je s 'polžjo hišico' najbolj navdušil občinstvo, Simon Macuh, Matej Vočanec in Tomaž Zarifa. Challenge pa so popestrili še barmani s tekmovanjem v atraktivnem mešanju koktajlov, na katerem je največ točk posamezniku doprineslo navdušenje publike in performans samega tekmovalca. Tekmovanje je povezoval Peter Poles, ocenjevalno žirijo pod vodstvom Aleša Ogrina pa so sestavljali Franci Kek, Violeta Tomič, Jelena Kovačevič in Lovro iz skupine Leeloojamais. Ocenili so, da je koktajle najbolj domiselno in dovršeno pripravil Aleš Prestor. Za glasbeni vrhunec večera je poskrbel Makedonec Zoran Madžirov, jazz virtuoz na steklenicah, nastopili pa sta še Vokalna skupina 008 in plesna skupina Pro Dance Studio.

Slovenijo so pred nekaj dnevi obiskali direktor turistične organizacije avstrijske Štajerske Georg Bliem,predstavnica za tisk Margot Bachbauer in predstavnik turistične regije Murtal, Freddy Wascher, ki so na tiskovni konferenci predstavili novosti in vrhunce prihajajoče zimske sezone na Štajerskem. Predvsem je zanimanje zbudil govor o tem, koliko v tem koncu investirajo v napredek in kvalitetne naprave na smučiščih, ter popularnost najemanja smučarskih koč.

Mič Styling je v ljubljanskem Mestnem muzeju predstavil svojo novo kolekcijo Epic (jesen-zima 2006/2007) na domiseln, avantgarden, a okusen način. Na odprtju so predstavili tudi blagovno znamko Paul Mitchell, prav za to priložnost pa se je ogleda Epica udeležil tudi soustanovitelj in predsednik omenjene profesionalne kozmetike John Paul DeJoira.

V petek je bil v Restavraciji Avsenik v Begunjah Charter Night, osrednji dogodek in zaključno dejanje pri ustanavljanju Lions kluba Tržič. Večer je bil sestavljen iz dveh delov: protokolarnega in zanimivega kulturnega ter zabavnega programa, kjer se je ples prepletal s petjem, celoto pa je popestrila tudi modna revija. Dogajanje sta povezovala Gregor Murn in Anja Bohinc, med nastopajočimi pa smo navdušeno ploskali izrazni plesalki Evi Pirnat iz VDC ter pevcu, ljubitelju Ježkove glasbene poezije, Alešu Hadalinu. Prijetno pa so združili tudi s plemenitim, saj so na Charter nightu poskušali pridobiti čim več sredstev za Varstveno delovni center Kranj, enota Tržič, za opremo posebne sobe za sproščanje njihovih varovancev.

       

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / sreda, 7. oktober 2009 / 07:00

Kakovost je predvsem v ljudeh

Dobro usposobljene in opremljene enote zaščite in reševanja so dodatna kakovost bivanja v Mestni občini Kranj, pravi Sašo Govekar, najodgovornejši za področje zaščite in reševanja v Kranju.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / petek, 17. november 2006 / 06:00

Brat vse vidi, Brat vse ve: Lepo je bit´ župan

Volilna vojna zdaj je mimo, mirno čakamo na zimo. Županske stolčke bojo grel,...

Prosti čas / petek, 17. november 2006 / 06:00

Topla in svetla zima

Zeleno srce Avstrije v zimski obleki, Charter Night tržiških Lionsev, nova kolekcija pričesk Epic in ledena polžja hišica.

Prosti čas / petek, 17. november 2006 / 06:00

Nominator

Najprej smo martinovali, se veselili ob mladem vincu, ki naj vino bo, potem smo jih pa izvolili. Vmes pa ustrelili kakega kozla, nekaj za šalo, nekaj pa tistih pravih, za kazen in po zdr...

Kranj / petek, 17. november 2006 / 06:00

Mali formati velikih mojstrov

V Mestni hiši in v Mali galeriji v Kranju je na ogled mednarodna razstava fotografij Miniature 2006.

Prosti čas / petek, 17. november 2006 / 06:00

Anketa: Piramida ali preverjeno

Že slab mesec ob torkih zvečer oddaji Preverjeno na POP TV konkurira oddaja Piramida z Eriko Žnidaršič na nacionalni televiziji. Naše sogovornike smo v Kranju povprašali, katero si raje ogledajo.