Bo Andreja Koblar še lahko tekmovala? Uvodni del sezone je zanjo že izgubljen. (Foto: Tina Dokl)

Koblarjevi nagaja zdravje

Nadaljnja kariera biatlonke Andreje Koblar je pod velikim vprašajem. Telo ji ne dopušča intenzivnejših treningov.

Ramsau - Svetovni pokal v biatlonu se začne 29. novembra v Oestersundu na Švedskem. Tam pa ne bo 35-letne Tržičanke Andreje Koblar, ki bo takrat že vedela, ali bo zaradi zdravstvenih težav sploh lahko še tekmovala v letošnji zimi. Možno je celo, da je bila njena zadnja tekma v karieri marčevsko svetovno vojaško prvenstvo. Uradno je še vedno članica A reprezentance s posebnim statusom, kar pomeni, da se na sezono pripravlja sama, a dejstvo je, da ji zdravje že dlje časa ne dovoljuje resnejšega treninga.

»Po koncu sezone sem znova začela trenirati. Mislila sem, da bo šlo, a sem se slabo počutila, bila sem tako utrujena, da sem komaj preživela dan. Dala sem kri in stanje je zbudilo skrb. Predpisali so mi tri mesece počitka, razlog pa utrujenost celega telesa, hormonski sistem se mi je povsem porušil. Telo mi je začelo mišice dobesedlo jesti,« je razložila Andreja Koblar in dodala, da ji je bilo težko počivati, a se je spočila, saj se zaveda, da je na prvem mestu zdravje. Vendar pa tudi kontrola po počitku ni pokazala večjega napredka. »Nihče mi ne zna napovedati, koliko časa počitka bo telo še potrebovalo. Nekateri pravijo eno leto, a če bom prisiljena izpustiti to sezono, je vprašanje, če bom potem še imela dovolj motivacije za vrnitev. Počakala bom na naslednji pregled, da vidim, če so se stvari kaj spremenile,« še pravi.

Se torej Andreja Koblar, ki je pod dekliškim priimkom Grašič dobila tri tekme za svetovni pokal, štirikrat je bila druga in dvakrat tretja, poslavlja? »Še vedno imam upanje, o kakšni poslovilni tekmi še ne razmišljam. Če bo res prišlo do tega, mi bo kar hudo. Že sedaj pogrešam treninge. Vedno sem govorila, da tudi ko bom končala s kariero, bom še vedno v gibanju,« je razložila, o vzrokih za slabo krvno sliko pa povedala: »Vsega je bilo očitno preveč. Toliko let le trening na polno, nobenega pravega počitka. K temu je vse skupaj dodal še porod in hkratno dojenje in treniranje. Že lani se nisem več počutila hitre, a še kar misliš, da bo, dokler se res vse ne poruši.«

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Tržič / ponedeljek, 18. oktober 2010 / 07:00

Pavel Rupar se je pritožil

Kandidat SDS za tržiškega župana Pavel Rupar sumi na zlorabe pri volitvah. Predsednica volilne komisije Janka Šolinc zavrača pritožbe kot neutemeljene.

Objavljeno na isti dan


Domžale / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Člani Mladega foruma sprejeli pet resolucij

Domžale - V Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah je v soboto potekal 17. nacionalni kongres Mladega foruma SD. Mladi, ki jih je nagovoril tudi predsednik vlade Borut Pahor in...

GG Plus / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Zaščitena belokranjska pogača

V ljubljanski gostilni Breza so aprila predstavili belokranjsko pogačo. Društvo kmečkih žena Metlika, ki je usposobilo in certificiralo dvajset proizvajalcev, je podelilo certifikate, javno pa so...

GG Plus / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Dobili smo prvo Tuševo kuharsko zvezdo

Finale tekmovanja najboljših mladih, obetavnih slovenskih kuharjev srednješolcev je dobil svoj epilog sredi maja na terasi Planeta Tuš na Primorskem. Za naslov Tuševa kuharska zvezda se je pomeri...

GG Plus / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Pekli vola in delili torto

Pred kratkim je najboljši sosed na Primskovem praznoval že osmi rojstni dan. Pred centrom so na parkirišču naredili pravo glasbeno–kulinarično veselico, seveda brez torte na tovrstnih prireditvah...

GG Plus / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Čokolada in slive

Iz bogate zakladnice kuharskega mojstra Janeza Bratovža smo v njegovi knjigi Med zemljo in morjem našli simpatično kremno juho in nebeško kombinacijo čokolade s suhimi slivami.