Bučke s piščancem in puranji polpeti

Letošnje poletje v naših koncih rastejo bučke skoraj tako kot gobe po dežju. Včasih nam ob taki količini bučk že zmanjka idej za njihovo pripravo in bučke s piščancem so le ena od mnogih možnosti za okusno kosilo. Poleti nam prav tako teknejo lahke jedi in za v ta namen si pripravimo hitre puranje polpete.

Za pripravo bučk s piščancem potrebujemo: 2 manjši bučki, 250 g piščančjega mesa, 1 čebulo, 2 stroka česna, 5 žlic pretlačenega paradižnika, 1 lonček kisle smetane, 100 g sira, sol in poper, 2 žlici olivnega olja.

Opranim bučkam odrežemo konce in jih po dolžini razpolovimo. S pomočjo žlice iz njih izdolbemo sredico. Čebulo in česen olupimo ter nasekljamo. Piščančje meso narežemo na majhne kocke. Čebulo in česen prepražimo na olivnem olju in dodamo narezano piščančje meso in sredico bučk. Posolimo in popopramo ter pražimo toliko časa, da se meso z vseh strani zapeče. Zalijemo s paradižnikovo mezgo in kuhamo še 5 minut. Polovice bučk na rahlo osolimo. V vsako polovico razporedimo pripravljen mesni nadev. Položimo jih na pekač, prekrit s pekipapirjem. Bučke pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, 20 minut. Bučke vzamemo iz pečice, jih prekrijemo s kislo smetano in potresemo z naribanim sirom. Pečemo še 5 minut.

Nasvet: uporabimo lahko tudi mleto meso.

Za pripravo puranjih polpet potrebujemo: 350 g puranjega mesa, pol rdeče paprike, 50 g pora, sol, 2 ščepca mlete rdeče paprike, 2 žlički narezanega drobnjaka, 2 žlici olivnega olja.

Puranje meso narežemo na zelo majhne koščke ali pa ga zmeljemo. Meso osolimo, potresemo z mleto rdečo papriko in drobnjakom. Dodamo na drobne koščke narezano papriko in por. Vse skupaj premešamo in iz mase oblikujemo polpete. Polpete za 10 minut postavimo v hladilnik. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem iz obeh strani popečemo polpete.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Žiri / torek, 14. maj 2019 / 15:26

Najboljša škofjeloška ekipa

V Žireh je minulo soboto potekalo 24. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa.

Objavljeno na isti dan


Kultura / sreda, 2. avgust 2017 / 19:08

Pripoved vsakdana

V prvi polovici avgusta je v Cafe Galeriji Pungert na ogled razstava Pripoved vsakdana fotografinje Polone Avanzo.

Kronika / sreda, 2. avgust 2017 / 19:07

Kradli in vlamljali

Kranj – V noči s petka na soboto je bila iz odklenjenega osebnega avtomobila v Formah ukradena torbica z denarjem in predmeti. Na Griču na Bledu je bilo v noči s četrtka na petek skozi priprto okno...

Nasveti / sreda, 2. avgust 2017 / 19:07

Medgeneracijski prenosi – rešitve?

Z gotovostjo lahko trdimo, da so danes medgeneracijski prenosi travm (na ravni posameznika ali na ravni družbe) dejstva, ki so dobro raziskana, kar običajno pomeni, da so tudi poznane rešitve. To s...

Nasveti / sreda, 2. avgust 2017 / 19:06

Bučke s piščancem in puranji polpeti

Letošnje poletje v naših koncih rastejo bučke skoraj tako kot gobe po dežju. Včasih nam ob taki količini bučk že zmanjka idej za njihovo pripravo in bučke s piščancem so le ena od mnogih možnosti z...

Železniki / sreda, 2. avgust 2017 / 19:05

Planina vabljiva tudi poleti

Na Soriški planini vse več moči usmerjajo v razvoj poletnega turizma, v zimski sezoni pa se nadejajo tudi odprtja novega hotela s štiridesetimi posteljami.