Klemen Zagorc, vodja mesnega centra Ave v Kranju

Potrošniki želijo vse vedeti

"Kupci želijo predvsem informacije o poreklu mesa," pravi Klemen Zagorc, vodja Panvitinega mesnega centra v Kranju.

Kranj - Ponudba mesa in mesnih izdelkov je na Gorenjskem velika, še posebej velja za Kranj, kjer je svoj mesni center lani avgusta odprla tudi Panvita, kar je za zdaj tudi njen edini tovrstni center na Gorenjskem. V velikonočnem času, v katerem je poraba mesa in mesnih izdelkov že po tradiciji večja od povprečne, smo se z vodjo centra pogovarjali o potrošniških navadah, poreklu mesa, zagotavljanju kakovosti ...

Potrošniki so ob raznih prehranskih aferah verjetno vse bolj previdni in želijo imeti pred nakupom mesa in izdelkov čim več informacij. Kaj vse jih zanima?

»Kupci so v zadnjem času postali bolj pozorni na to, kaj kupujejo, predvsem pa želijo imeti več informacij o poreklu mesa. V mesnem centru jim vedno pomagamo s pojasnili o naših izdelkih in njihovem poreklu, naš mesar pa jim svetuje tudi glede prave izbire. Ker poleg mesa ponujamo tudi začimbe, zelenjavo in druge lokalne dobrote, kupce pogosto zanima, katere kombinacije gredo najbolje skupaj.«

Ali ponujate le meso slovenskega porekla?

»V Skupini Panvita največji delež predstavlja meso slovenskega porekla, vendar moramo zaradi slabe situacije prašičereje v Sloveniji del prašičev uvoziti tudi od drugod. Večina predelave mesa poteka pri nas, tako da s tem zagotavljamo nadzor nad celotnim procesom. Mesni izdelki, ki so pripravljeni iz uvoženega mesa, so na embalaži tudi ustrezno označeni.«

Kako pa zagotavljate sledljivost mesa?

»Skupino Panvita sestavljajo podjetja, ki zajemajo celotno verigo pridelave in predelave hrane po t. i. načelu »od njive do mize«. S tem kot edini v Sloveniji lahko zagotavljamo kupcem celovit sistem upravljanja varnosti in kakovosti, predvsem pa varno in sveže meso. Imamo lastne farme, sodelujemo pa tudi z več kot dva tisoč družinskimi kmetijami.«

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / petek, 9. maj 2014 / 23:17

Kavboji in pepelka

Fantje kranjske zasedbe The Tide so se za snemanje novega videospota morali priučiti plesnih korakov v country slogu – na srečo so jim pomagale plesalke skupine Colorado. V kinematograf Cineplexx Kran...

Objavljeno na isti dan


Kronika / sreda, 10. avgust 2022 / 17:25

Zagorelo na treh mestih

Radovljica – Na območju Radovljice je po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje nekaj minut čez 14. uro zagorela brežina ob železniški progi na relaciji Globoko–Radovljica. Kot so sporočili s P...

Zanimivosti / sreda, 10. avgust 2022 / 17:01

Komarji – koliko jih je v Sloveniji

Kranj – »Topli poletni večeri so kot nalašč za posedanje na terasi. In ravno takrat, ko je najprijetnejše, od nekod pribrenčijo komarji in vse uničijo. Pa koliko jih je! Koliko?« Tako so zapisali n...

Nasveti / sreda, 10. avgust 2022 / 16:59

Tanja odgovarja

Spoštovani, zanima me, ali bo hčerki uspelo še enkrat zanositi. Z možem že imata punčko, sedaj pa poskuša hčerka s pomočjo umetne oploditve ponovno zanositi. Jaz tega ne podpiram, saj vidi...

Kronika / sreda, 10. avgust 2022 / 16:52

Storilec zavedel plačnika

Kranj – Policisti so pretekli teden obravnavali primer računalniške kriminalitete. »Storilec je prestregel elektronska sporočila med podjetjema in se vmešal v komunikacijo ter pri izvajanju finančn...

Nasveti / sreda, 10. avgust 2022 / 16:50

Poletne jedi

Ni je čez zelenjavo z domačega vrta, ki ima dejansko pravi okus po zelenjavi in ne potrebuje veliko, da iz nje pripravimo okusno jed. Čeprav je okusna že brez dodatkov, pa jo lahko dodatno popestri...