Kje se je policist poškodoval?

Na kranjskem okrožnem sodišču sodijo trojici, ki naj bi avgusta 2009 v piceriji v Škofji Loki poškodovala policista na intervenciji. Ta je zdravniško pomoč poiskal tri dni kasneje.

Kranj - Pred dnevi je na okrožnem sodišču v Kranju potekalo sojenje bratoma Borisu in Bojanu Savevu ter Bojanu Tišlerju, ki jim tožilstvo očita storitev kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja uradni osebi. 14. avgusta 2009 naj bi se namreč v gostinskem lokalu Palermo v Frankovem naselju v Škofji Loki uprli policistoma, ki sta prišla na intervencijo zaradi prijave o prekoračitvi obratovalnega časa. Ob prihodu policistov je na terasi lokala še vedno sedelo nekaj gostov, med njimi tudi brata Savev in mož lastnice lokala Bojan Tišler. Kmalu naj bi prišlo do konflikta med policistoma in prvoobtoženim Borisom Savevom, vse skupaj pa je nato preraselo v prerivanje, v katerem sta po zatrjevanju tožilstva sodelovala tudi preostala obdolženca. Vroča kri se je ohladila šele po uporabi plinskega razpršilca s strani policistov. Obramba meni, da tako ostro ukrepanje policistov sploh ni bilo potrebno, kar naj bi potrdile tudi nekatere priče dogodka.

Med incidentom naj bi po navedbah tožilstva obdolženi poškodovali tudi enega policista, ki pa je zdravniško pomoč poiskal šele tri dni kasneje. Odvetnika Tomaž Osolnik in Lucija Ušaj Šikovec, ki zagovarjata Borisa Saveva in Bojana Tišlerja, sta zato na zadnji glavni obravnavi sodišču predlagala, naj na Policijski postaji Škofja Loka poizve, ali je bil omenjeni policist v dneh do obiska zdravnika v službi in ali je sodeloval še v kakšni drugi intervenciji, pri kateri bi lahko staknil poškodbe. Na predlog obrambe bodo poizvedeli še, ali je bil poškodovani policist takrat že seznanjen, da je bila zoper njega dana prijava zaradi telesnih poškodb s strani Borisa Saveva.

Sojenje se bo nadaljevalo v začetku marca. Za očitano kaznivo dejanje je sicer zagroženo do pet let zapora.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Škofja Loka / petek, 15. julij 2016 / 17:57

Druženje ob ročnih opravilih

Na Loškem gradu že od pomladi vsako tretjo nedeljo v mesecu potekajo grajske rokodelnice. To nedeljo, 17. julija, bodo udeleženci rezbarili z mojstrico rokodelko Petro Plestenjak Podlogar.

Objavljeno na isti dan


Jesenice / sreda, 30. januar 2013 / 07:00

Po dveh letih spet smuka na Španovem vrhu

Planina pod Golico - Zavod za šport Jesenice je v soboto zagnal naprave na smučišču Španov vrh v Planini pod Golico. Po informacijah direktorja zavoda Zorana Kramarja je prvi dan...

Kamnik / sreda, 30. januar 2013 / 07:00

Delovati je začela ustanova Mamut Kamnik

Kamnik - Minuli teden so v Kamniku ustanovili Ustanovo Mamut Kamnik, katere osnovni namen je oživiti prizadevanja za postavitev bronaste skulpture neveljskega mamuta. Prototip v...

Šport / sreda, 30. januar 2013 / 07:00

Odlična Žbogar in Klinarjeva

V kranjskem olimpijskem bazenu je konec tedna potekalo državno prvenstvo v plavanju, izkazala sta se zlasti plavalca Gorenjske banke Radovljica Robi Žbogar in Anja Klinar.

Gospodarstvo / sreda, 30. januar 2013 / 07:00

Davčna uprava opominja dolžnike

Ljubljana - Davčna uprava RS (Durs) opominja dolžnike o davčnem dolgu, o tem pa zadnje čase pogosto dobiva različna vprašanja. Kot ob tem pojasnjujejo na Dursu, je namen opomina...

Kronika / sreda, 30. januar 2013 / 07:00

Kje se je policist poškodoval?

Na kranjskem okrožnem sodišču sodijo trojici, ki naj bi avgusta 2009 v piceriji v Škofji Loki poškodovala policista na intervenciji. Ta je zdravniško pomoč poiskal tri dni kasneje.