Špinačne palačinke s skutnim nadevom

V svetu palačink smo navajeni na sladke različice, včasih pa je vredno razmisliti tudi o slanih možnostih. Med temi izstopajo špinačne palačinke s skutnim nadevom, ki prinašajo popolno kombinacijo svežine špinače in kremaste skute. Te sočne in barvite palačinke so odlična izbira za hranljiv obrok, ki ga lahko pripravimo tudi vnaprej.

Za pripravo špinačnih palačink potrebujemo: približno 100–150 g špinače, 100 g moke, 2 jajci, 2 dl mleka, 1 dl mineralne vode, 2 ščepca soli, malo olja ali masla za peko palačink; za nadev: 150 g pasirane skute, 2 žlici jogurta, 1 strok česna, 4 žlice drobnjaka, ščep mlete rdeče paprike, sol.

Špinačo zalijemo z večjo količino vrele vode in jo po nekaj minutah odcedimo ter zmeljemo v gladko zmes. Skupaj zmešamo mleko, mineralno vodo, jajca in sol. Postopoma dodajamo moko in nato še zmleto špinačo. Maso postavimo za pol ure v hladilnik. Nato iz mase pečemo palačinke in jih polagamo na krožnik ter pokrijemo.

Za nadev skupaj zmešamo skuto in jogurt v gladko zmes. Dodamo na drobno sesekljan česen, drobnjak, mleto rdečo papriko ter sol in vse skupaj dobro premešamo.

Vsako palačinko premažemo z žlico nadeva, ji zapognemo robove ter zvijemo v rulado.

Nasvet: Tako pripravljene palačinke vsebujejo vsa potrebna hranila in so primerne kot samostojni obrok, priloga ali zgolj kot hranljiva malica. Ker v hladilniku počakajo tudi več dni, jih lahko pripravimo v večji količini. Špinačo lahko nadomestimo tudi z blitvo ali koprivami.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Škofja Loka / četrtek, 23. november 2023 / 13:23

Gradnja krožišča se zaključuje

V krožišču Lipica potekajo zaključna dela, vzpostavili pa so že tudi avtobusno linijo.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / petek, 30. september 2011 / 07:00

Čarobna kuhinja

S kulinaričnim večerom in priznanim kuharjem Damjanom Babičem, ki ga poznamo tudi iz televizijskih ekranov, so septembra v gostilni Pod Krvavcem poskrbeli za prvi dogodek v sklopu Čarobne kuhinje...

Prosti čas / petek, 30. september 2011 / 07:00

DownTown Festival še do nedelje

V Kranju na dvorišču Rock Bara DownTown še vedno poteka 5. DownTown Festival. Danes ob 21. uri v okviru klubskega maratona Radia Študent vabljeni na koncerta skupin The Hoax Program iz Ajdovščine...

Prosti čas / petek, 30. september 2011 / 07:00

Na visokih petkah si je pritekla tisoč evrov

Središče Ljubljane so v soboto dopoldne preplavila dekleta v visokih petah. Potekal je že peti Cosmopolitanov tek v petkah, trasa teka pa je potekala med Mestnim in Prešernovim trgom. Najhitrejša...

Prosti čas / petek, 30. september 2011 / 07:00

Festival novih in starih koračnic

V sklopu Mihaelovega sejma je v soboto v Mengšu potekal že 15. Festival koračnic. Zmagala je skladba Zdaj gre zares Mengšana Primoža Kosca.

Naklo / petek, 30. september 2011 / 07:00

Krajevni urad Naklo na novi lokaciji

Naklo - Upravna enota Kranj je v sodelovanju z občino Naklo pred kratkim preselila sedež Krajevnega urada Naklo v prvo nadstropje Zdravstvenega doma Naklo. Uradne ure so vsak čet...