Priznanja za dobrote z gorenjskih kmetij
Kranj – V okviru priprav na 35. festival Dobrote slovenskih kmetij, ki bo sredi maja na Ptuju, potekajo tudi ocenjevanja kmečkih prehranskih izdelkov. Na ocenjevanju ribjih izdelkov je ribogojnica Vodomec iz Zaloga pri Cerkljah prejela zlata priznanja za vrhunski kaviar, hladno dimljeni file postrvi in namaz iz tople dimljene postrvi, ribogojnica Bizjak z Zgornje Bele pa zlato priznanje za ribji namaz. Na ocenjevanju mesnih izdelkov je Petra Potočnik s Hotavelj prejela srebrno priznanje za govejo obešanko, Polona Kuhar z Ambroža pod Krvavcem bronasto za domačo salamo, Mirko Robič iz Srednjega Vrha pa bronasti priznanji za suhe klobase v zaseki in divjačinsko salamo. Na ocenjevanju suhega sadja je Janko Jeglič iz Podbrezij dobil bronasto priznanje za suhe tepke, na ocenjevanju kisa pa Tomislav Nastran iz Radomelj bronasto za naravni jabolčni kis.