Na Voglu je bilo pretekli konec tedna še dobrega pol metra snega, kar navdušencem nad zimskimi radostmi omogočilo prijetno spomladansko smuko. / Foto: arhiv Smučišča Vogel

Nepričakovan podaljšek sezone

Na našem najvišje ležečem smučišču Vogel se kljub že končani sezoni še lahko pohvalijo z več kot pol metra debelo snežno odejo.

Bohinj – Pretekli konec tedna so zato ljubitelje smučanja razveselili z zagonom žičniških naprav: v soboto in nedeljo dopoldne sta obratovali štirisedežnici Brunarica in Orlove glave. Ker je bila smuka odlična in ljubiteljev belih strmin dovolj, so se na Voglu odločili, da obratujejo tudi v ponedeljek. Letošnjo sezono so sicer zaključili 14. aprila, ko so načrtovali začetek vzdrževalnih del, je povedala Sandra Fiorelli. Začeli so jo sredi decembra in skupaj našteli 115 smučarskih dni.

V tem obdobju so našteli 113 tisoč smučarjev, kar je 19 odstotkov več kot v pretekli sezoni. K dobremu obisku je pripomoglo dejstvo, da je bilo na nižje ležečih smučiščih zelo malo snega, na Voglu pa so prav v tej sezoni zagnali tudi novo napravo – krožno kabinsko žičnico Zadnji Vogel, ki je, kot poudarja Fiorellijeva, gotovo pripomogla k boljšemu obisku smučišča. »Dober obisk pripisujemo tudi odlično pripravljenim progam. Razmere so bile zaradi višjih temperatur večkrat zelo težke, za ureditev je bilo zato potrebnega precej truda, a so se naši ratrakisti in žičničarji odlično izkazali.«

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Radovljica / sreda, 23. november 2016 / 11:48

Sardenko je največ pesnil o Mariji

Na sobotnih Brezjanskih pogovorih je tekla beseda o manj znanem pesniku slovenske moderne, duhovniku in stolnem kanoniku dr. Alojziju Merharju s pesniškim imenom Silvin Sardenko.

Objavljeno na isti dan


GG Plus / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Juha, žar in sladoled Slovencem najbolj dišijo

Inštitut Marketagent.com je s spletno raziskavo na vzorcu pesto aktivnih uporabnikov interneta v starosti med 20 in 59 leti proučeval, kakšno hrano imajo Slovenci najraje. Najljubša predjed Slove...

GG Plus / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Matjaževa Štefka

Eni jo poimenujejo mleta pečenka, največ jo poznajo pod imenom pečenka Štefani, kranjskega kuharja Matjaža Erzarja pa smo ujeli ravno pri pripravi njegove "Štefke", kakor je smeje ljubkovalno poimenov...

GG Plus / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Letos okušali vina vinarja Rodice

Že drugo leto zapored je skupina krvodajalcev z Gorenjskega (z Golnika) obiskala transfuzijsko postajo v Izoli in darovala kri. Prvič jih je bilo v skupini sedem, sedaj že več kot trideset. Tako...

Bled / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Osemdeset let najimenitnejšega blejskega hotela

Domačinka Jula Molnar je leta 1919 kupila hotel Luisenbad in ga leta 1922 preimenovala v Toplice. Po prenovi je bil novi Grand hotel Toplice odprt leta 1931.

Zanimivosti / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Anketa: Podružnične šole polne prednosti

Društvo učiteljev podružničnih šol je v Motniku konec tedna pripravilo strokovni posvet na temo Gibanje je jezik otrok, mi pa smo nekaj učiteljic vprašali, kakšne so prednosti in slabosti dela v teh m...