Radovljičan Damir Salkič od letošnjega poletja naprej vodi bistro Obla, restavracijo v novi stavbi radovljiškega kopališča. / Foto: Gorazd Kavčič

Od lokala ob bazenu v urbani bistro

Ko so v začetku letošnjega poletja odprli nov vstopni kompleks na radovljiško kopališče, je tam zaživel tudi novi gostinski lokal. Vodi ga domačin, izkušeni gostinec in sommelier Damir Salkič, ime pa nosi po hribu, pod katerega je umeščeno kopališče, to je Obla gorica ali na kratko Obla, kot ji rečejo domačini.

»Bistro Obla smo odprli sredi junija in čez poletje gostom ponujali kvalitetnejšo različico hitre hrane – pinse, to so pice v rimskem slogu, nekaj različnih vrst burgerjev z bombetkami, ki jih izdeluje ena od okoliških pekarn, rebrca, perutničke in seveda nekaj standardne ponudbe za otroke.«

Restavracija ostaja odprta tudi po koncu poletne kopališke sezone, a se iz poletne preusmerjajo v sodobno bistrojsko ponudbo. Prepričani so, da bodo predvsem domačini zadovoljni tudi s ponudbo kosil, ki jih pripravljajo vsak dan med enajsto in drugo uro; na jedilniku so priljubljene solatne bovle, ena od različnih pins, burger ter vsak dan tudi jed, ki je sicer ni na standardnem jedilniku. V jesenski ponudbi pa boste lahko za hladno predjed dobili tudi dimljeno postrv, ki jo bo moda kdo izbral tudi namesto glavne jedi. Pod jedi se podpisuje kuharski mojster Luka Zagorc.

Tokrat iz Bohinja v Radovljico

Prihodnji teden pa se tudi bistro Obla vključuje v zdaj že tradicionalni Teden restavracij. Salkič namreč vodi tudi uspešno in priljubljeno restavracijo Triglav v Stari Fužini v Bohinju, in ker so se tam prav to jesen lotili obsežnejših obnovitvenih del, se je odločil, da vso ekipo – in ponudbo Tedna restavracij z njo – za en teden preseli kar v Radovljico.

»Nočemo biti konkurenca obstoječim lokalom, želimo le dopolniti ponudbo v mestu in biti domačinom prijazen lokal.« Da si tega res želijo, v Obli dokazujejo tudi z zelo lokalnimi imeni nekaterih jedi, kot so sendviča Radolčan in Fuksova brv, solata Linhart in pinsa Dobrča.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / četrtek, 22. november 2012 / 07:00

Teden poslovnih priložnosti

Naklo - V Biotehniškem centru (BC) Naklo so v Teden poslovnih priložnosti, ki se je zaključil v ponedeljek, združili več dogodkov. Med opaznejšimi je bilo četrtkovo odprtje dobrodelne adve...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / četrtek, 10. april 2014 / 13:40

Če na cesti trčite z divjadjo ...

Lovska zveza pojasnjuje, kako je treba ravnati ob najdbi poškodovane ali vidno bolne živali in ob trku z živaljo na cesti.

Razvedrilo / četrtek, 10. april 2014 / 13:38

Črnc srečal Abrahama

Prijetno presenečenje je pričakalo Seada Beganoviča, ko je ob prihodu domov na dvorišču pred lastno hišo na Visokem zagledal ‘moderno’ dnevno sobo, opremljeno posebej zanj: udoben kavč, televizor z...

Zanimivosti / četrtek, 10. april 2014 / 13:33

Butarice tako in drugače

V Budnarjevi muzejski hiši nad Kamnikom so člani Turističnega društva Kamn'k v nedeljo pripravili že drugi festival cvetnonedeljskih butaric.

Gospodarstvo / četrtek, 10. april 2014 / 13:16

Za divjačino glavni v Sloveniji, uspešni v Evropi

Podjetje Nimrod s sedežem v Škofji Loki že dve desetletji odkupuje, predeluje in prodaja divjačinsko meso. Vodilni v Sloveniji, eden največjih v Evropi.

Kranj / četrtek, 10. april 2014 / 13:12

Radi delijo svoje dosežke

Pri kranjskem društvu Sožitje so ob letošnjem dnevu za spremembe na široko odprli vrata svojih prostorov, kjer uživajo pri različnih dejavnostih. Vse, kar ustvarijo, radi delijo z drugimi.