Radovljičan Damir Salkič od letošnjega poletja naprej vodi bistro Obla, restavracijo v novi stavbi radovljiškega kopališča. / Foto: Gorazd Kavčič

Od lokala ob bazenu v urbani bistro

Ko so v začetku letošnjega poletja odprli nov vstopni kompleks na radovljiško kopališče, je tam zaživel tudi novi gostinski lokal. Vodi ga domačin, izkušeni gostinec in sommelier Damir Salkič, ime pa nosi po hribu, pod katerega je umeščeno kopališče, to je Obla gorica ali na kratko Obla, kot ji rečejo domačini.

»Bistro Obla smo odprli sredi junija in čez poletje gostom ponujali kvalitetnejšo različico hitre hrane – pinse, to so pice v rimskem slogu, nekaj različnih vrst burgerjev z bombetkami, ki jih izdeluje ena od okoliških pekarn, rebrca, perutničke in seveda nekaj standardne ponudbe za otroke.«

Restavracija ostaja odprta tudi po koncu poletne kopališke sezone, a se iz poletne preusmerjajo v sodobno bistrojsko ponudbo. Prepričani so, da bodo predvsem domačini zadovoljni tudi s ponudbo kosil, ki jih pripravljajo vsak dan med enajsto in drugo uro; na jedilniku so priljubljene solatne bovle, ena od različnih pins, burger ter vsak dan tudi jed, ki je sicer ni na standardnem jedilniku. V jesenski ponudbi pa boste lahko za hladno predjed dobili tudi dimljeno postrv, ki jo bo moda kdo izbral tudi namesto glavne jedi. Pod jedi se podpisuje kuharski mojster Luka Zagorc.

Tokrat iz Bohinja v Radovljico

Prihodnji teden pa se tudi bistro Obla vključuje v zdaj že tradicionalni Teden restavracij. Salkič namreč vodi tudi uspešno in priljubljeno restavracijo Triglav v Stari Fužini v Bohinju, in ker so se tam prav to jesen lotili obsežnejših obnovitvenih del, se je odločil, da vso ekipo – in ponudbo Tedna restavracij z njo – za en teden preseli kar v Radovljico.

»Nočemo biti konkurenca obstoječim lokalom, želimo le dopolniti ponudbo v mestu in biti domačinom prijazen lokal.« Da si tega res želijo, v Obli dokazujejo tudi z zelo lokalnimi imeni nekaterih jedi, kot so sendviča Radolčan in Fuksova brv, solata Linhart in pinsa Dobrča.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / torek, 4. avgust 2020 / 23:31

Ljubezen poganja svet

Jeseni na televizijo prihaja četrta sezona oddaje Ljubezen po domače, vendar se na Pop TV že aktivno pripravljajo na peto sezono oddaje.

Objavljeno na isti dan


Nasveti / sreda, 26. junij 2024 / 22:51

Jabolčno pecivo s skuto ali makom

Ustvarili smo že kar nekaj dobrot z dodatkom jabolk v biskvitu. Ta igrajo ključno vlogo pri tem, da so sladice sočne, osvežilne in ne pretežke. Tokrat bomo pripravili jabolčne rezine s skuto in mak...

Kranj / sreda, 26. junij 2024 / 22:50

V Stražišču in na Gorenji Savi bi šli skupaj

Kranj – Kranjski mestni svetniki so na zadnji seji sklenili, da 13. novembra letos izvedejo posvetovalni referendum o združitvi krajevnih skupnosti Stražišče in Gorenja Sava v novo Krajevno skupnos...

Domžale / sreda, 26. junij 2024 / 22:50

Kino v domžalskem parku

Domžale – Mestni kino Domžale se poleti preseli v Češminov park, kjer od 27. junija do 13. julija predvajajo filme. V parku je na voljo dvesto sedežev, sedežnega reda in rezervacij ni, dobrodošli p...

Kultura / sreda, 26. junij 2024 / 18:54

Slavile rahločutne igralske upodobitve

V soboto se je s podelitvijo nagrad zlato jabolko v Kranju zaključil igralski filmski festival Krafft. Velika nagrada iranski igralki Lili Fahradpour.

Železniki / sreda, 26. junij 2024 / 18:53

Proračun zvišali za četrtino

Proračun Občine Železniki je po rebalansu občutno višji – načrtujejo 13 milijonov evrov odhodkov.