Zbirajo predloge

Ljubljana – Banka Slovenije tudi letos zbira predloge za zaznamovanje pomembnih dogodkov na priložnostnih kovancih, in sicer od vključno leta 2025 naprej. Z izdajo priložnostnih kovancev namreč vsako leto zaznamujejo dogodke ali obletnice, ki so pomembne za Slovenijo ali imajo širši mednarodni pomen. Pobude s kratko utemeljitvijo pričakujejo do konca septembra po elektronski ali navadni pošti.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Naklo / ponedeljek, 8. december 2008 / 07:00

Nogomet bodo igrali drugje

Občina Naklo bo gradila nogometno igrišče v Strahinju. V Naklem bodo rezervirana zemljišča za šport spet kmetijska.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / četrtek, 18. november 2021 / 07:00

Ste se kdaj vprašali, kako bi bilo, če bi imeli lastno podjetje?

»Če bi se po vseh letih moral odločiti za eno samo vrlino, bi izbral sposobnost določanja prioritet. Kot podjetnik si vsak dan in vsako uro zasut z enormno količino informacij, ki te lahko...

Kranjska Gora / četrtek, 18. november 2021 / 23:55

Začeli so asfaltirati cesto

V zgornjem delu ceste v dolino Vrata so sredi prejšnjega tedna že začeli asfaltirati odsek v dolžini okrog tri kilometre.

Kranjska Gora / četrtek, 18. november 2021 / 23:55

Proračun je kar zajeten

Kranjskogorski občinski svetniki so na novembrski seji v prvem branju sprejeli proračun Občine Kranjska Gora za prihodnje leto.

Razvedrilo / četrtek, 18. november 2021 / 23:52

Kulinarični november

Ljubljana je gostila Evropski simpozij hrane, istočasno pa so v okviru festivala November Gourmet Ljubljana v duetih kuhali znani kuharji. Redkim je uspela izvedba načrtovane martinove pojedine.

Gospodarstvo / četrtek, 18. november 2021 / 23:47

Predelujejo mleko z domače in okoliških kmetij

Na kmetiji pr' Kuharju na Olševku, kjer gospodari družina Podjed, se že dvajset let ukvarjajo s predelavo mleka v mlečne izdelke. V petnajst različnih vrst izdelkov predelujejo mleko z domače in okoli...