Lahko in okusno
S prihodom toplejših dni se prilegajo tudi lažje jedi.
Za pripravo pečenega piščanca s korenjem in bučkami potrebujemo: 600 g piščančjega fileja, 8 rezin pršuta, 2 srednji veliki bučki, 2 večja korenčka, 4 stroke česna, 1 žličko mlete rdeče paprike, sol in poper, 3 žlice olivnega olja.
Česen olupimo, bučke in korenje narežemo na daljše rezine. Narezano zelenjavo in česen stresemo v skledo, malo posolimo, prelijemo z žlico olja ter premešamo. Piščančje fileje operemo in osušimo ter jih razdelimo na štiri dele. Fileje solimo, popramo ter potresemo z mleto rdečo papriko. Okrog vsakega fileja ovijemo po dve rezini pršuta. V pekač razporedimo pripravljene piščančje fileje ter postavimo v pečico, ogreto na 200 °C. Po 10 minutah peke dodamo pripravljeno zelenjavo in pečemo še od 20 do 30 minut. Vmes enkrat premešamo, da se zelenjava enakomerno zapeče.
Nasvet: S soljenjem ne pretiravamo, saj nekaj soli spusti tudi pršut.
Za pripravo testenin z brokolijem in piščancem potrebujemo: 0,5 kg peresnikov, 400 g piščančjega fileja, 0,5 kg brokolija, 2 stroka česna, ščep karija (opcijsko), sol in poper, 1 pest parmezana.
Brokoli narežemo na cvetke, česen olupimo in nasekljamo, piščančji file narežemo na kocke. Peresnike in brokoli skupaj stresemo v osoljen krop in kuhamo eno minuto manj, kot piše na embalaži testenin. Kuhane peresnike in brokoli odcedimo, 1 dl vode od kuhanja testenin pa prihranimo za kasneje. Česen olupimo in sesekljamo. Ponev segrejemo, prilijemo olivno olje, dodamo narezano piščančje meso, ki ga solimo, popramo in potresemo s karijem. Meso popečemo z vseh strani in dodamo česen. Ko česen zadiši, primešamo še odcejene testenine in brokoli. Vse skupaj potresemo še s parmezanom ter prelijemo 1 dl vode od kuhanja testenin. Ponev odstavimo s štedilnika in vse skupaj dobro premešamo, da se parmezan raztopi in voda vpije v testenine.