V vlogi angela in temnega (padlega) angela sta goste v avli hotela pričakala Nina Nišić in Nik Erlah. / Foto: Alenka Brun

Vrtnice, gin in izjemna granita

Bled Rose Hotel je povabil na spajanje kulinarike in ginov Heaven & Hell. Slednje je na različne načine povabljenim predstavila kuharska ekipa hotela, v katerem že nekaj časa glavno kuhalnico vihti Grega Rozman.

V Bled Rose Hotelu na Bledu, kjer so znani po tem, da je njihov prepoznavni znak ali kar element hotela vrtnica, so začeli z omenjenim ginom pisati novo zgodbo. Heaven & Hell pod blagovno znamko Kiss of Immortality namreč predstavlja edinstveni London dry gin, ki je slovenskega porekla, proizvedli pa so ga v evropski destilarni. Destilacija gina poteka na tradicionalen način, za prefinjen okus pa se uporablja 47 različnih rastlin. Ideja zanj se je rodila v Prekmurju, lastnika blagovne znamke pa sta Tanja in Robert Sobočan.

Nebesa in pekel

V družini predstavljenih ginov »nebes in pekla« smo spoznali tudi tistega, ki so ga ustvarili za hotel, poleg običajnega pa še dva zanimiva okusa: eden je nastal v sodelovanju z oljarno Kocbek, kjer da ginu piko na i okus bučnih semen, drugi pa je šel še korak dlje in je ujel v steklenico esenco paradižnika – pri tem so sodelovali s podjetjem Lušt. Najbrž ob tem ni težko ugotoviti, kakšen gin so ustvarjalci pripravili za hotel – žlahtni eliksir so kombinirali z okusom vrtnice.

Dvorana Rose v blejskem hotelu, ki je znan tudi po tem, da stoji tako rekoč ob Blejskem jezeru, je tako konec tedna gostila posebno večerjo, kjer je glavna kuhalnica Grega Rozman s svojo ekipo pripravil prepletanje kulinaričnega popotovanja z omenjenim ginom oziroma okusi iz njegove družine. Pethodni meni je pospremil tudi spremljevalni glasbeni program z izbranimi gosti: nastopila sta Alenka Gotar in Anže Šuštar, z električno violino pa je svoj pečat dodala še Ekaterina Lepoša. Za druge glasbene ritme je med večerjo in po njej skrbel didžej. Povezovanje dogodka so zaupali Miši Margan Kocbek.

Med gosti, ki so se odzvali vabilu na večerjo, smo opazili tudi pevca Sebastiana in Ines Erbus, Danico Lovenjak, veliko novinarjev, v vlogi angela in temnega (padlega) angela pa sta nas v avli hotela pozdravila Jeseničanka Nina Nišić in Tržičan Nik Erlah, ki sta z razprtimi krili ustvarjala res navdušujoč pozdravni prizor – v stilu glavne zvezde večera, gina Heaven & Hell. S svojim videzom in prijaznostjo je ponovno blestela Natalija Kovač, direktorica hotela, ki ga radi poimenujejo tudi hotel za instagramarje, saj je naklonjen spletnim vplivnežem oziroma bi lahko rekli, da gre velik del njegove marketinške zgodbe tudi v tej smeri.

Pethodni meni

Pozdrav iz kuhinje je bil tokrat sestavljen iz treh manjših pozdravov: najprej prepoznavni hlebček Grega Rozmana, ki sta ga pospremila namaza, nato ostriga, ki je kot eden od treh pozdravov prispela na mizo tako, kot se spodobi – kraljevsko, neke vrste »shot« z ginom v slogu bloody mary pa je bil tretji, utekočinjeni pozdrav. Sledili sta hladna in topla predjed in potem še granita gina, koromača, vanilje in borovnice, ki je res navdušila. Na krožniku glavne jedi je bilo jagnje v družbi črnega korena z limono, posebne maslene omake, t. i. buree blanc, s pomarančno lupino, krompirja, kremne cvetače in rozin z zvezdnatim janežem. Če se vrnemo: za hladno predjed so postregli mariniranega lososa v ginu, pri topli pa so bila na krožniku glavna račja jetra. Po glavni jedi se je zelo prilegel grižljaj iz buče, ki smo ga lahko pomakali v belo in pikantno temno čokolado. Za konec je sledila sladica (sorbet gina, vložene robide, karamelizirano jabolko, brinove jagode), a se tokrat z njo večer ni zaključil. Veliki finale je pripadal torti, ki je na mizo med goste prispela ob polnoči.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranjska Gora / nedelja, 16. junij 2013 / 12:36

Živilske trgovine spet tudi v manjših krajih

V Kamni Gorici so po dobrih dveh letih spet odprli trgovino z živili. V Ratečah so z vaško trgovinico zadovoljni od konca lanskega leta, v Martuljku jo bodo odprli prihodnji mesec.

Objavljeno na isti dan


Tržič / sreda, 1. februar 2017 / 11:12

Zadnikar ne bo več direktor občinske uprave

Direktor tržiške občinske uprave Drago Zadnikar se ni vnovič prijavil na razpis za direktorja.

Jesenice / sreda, 1. februar 2017 / 11:11

Vrtec Jesenice vodi vršilka dolžnosti ravnateljice

Jesenice – Decembra lani se je upokojila dolgoletna ravnateljica Vrtca Jesenice Zdenka Kovač. Na razpis za novo ravnateljico sta se prijavili dve kandidatki, a na koncu nobena od njiju ni bila izbr...

Bohinj / sreda, 1. februar 2017 / 11:11

Pripravljeni so spremeniti navade

V petek so v informacijskem središču Bohinjka v Stari Fužini predstavili rezultate raziskave Turistični obisk biosfernega območja Julijske Alpe, ki ga je izvedel Triglavski narodni park (TNP).

Gorenja vas-Poljane / sreda, 1. februar 2017 / 11:07

Jezični dohtar Petelin tudi v Poljanah

Poljane – Po uspešni premieri v novembru in kar treh ponovitvah na domačem odru v Cerkljah Dramska skupina Pod stražo Kulturnega društva Davorin Jenko Cerklje to soboto prihaja v Poljansko dolino....

Nasveti / sreda, 1. februar 2017 / 11:06

Ekrani, ekrani, ekrani

Neverjetno, koliko jih je – televizija, računalniki, telefoni, tablice in še posebne napravice za igranje igric. Nihče pred 30 leti ne bi mogel napovedati takšne epidemije svetovnih razsežnosti. Ni...