Čokoladne rezine z banano
Kombinacija banane in čokolade je brez dvoma izvrstna. Kjerkoli se pojavi, nikoli ne razočara. Naj si bo to v palačinkah, v torti ali v čokoladnih rezinah z banano.
Za pripravo čokoladnih rezin z banano potrebujemo: za testo: 2 jajci, 3 žlice moke, 2 žlici kakava, 1 žličko pecilnega praška, 2 žlici sladkorja, ščep soli, mleko za navlažitev biskvita; za nadev: 2 banani, 5 dl smetane, 4 liste želatine, 3 žlice čokoladnega namaza; za preliv: 200 g temne čokolade, 1,5 dl smetane.
Najprej se lotimo priprave biskvita. Skupaj zmešamo moko, kakav, pecilni prašek in sol. Rumenjake in beljake ločimo. Iz beljakov stepemo sneg, in ko je sneg že skoraj povsem kompakten, mu dodamo sladkor ter stepamo do trdnega snega. V sneg postopoma vmešamo rumenjake. Nato postopoma vmešamo še mešanico moke. Maso za biskvit zlijemo v srednje velik pekač (pekač naj bo malo manjši od pečice), prekrit s peki papirjem. Pečemo v pečici, segreti na 180 °C, od 15 do 20 minut.
Priprava kreme: Želatino za 10 minut namočimo v hladni vodi in nato odcedimo. V kozici segrejemo 1 dl smetane do vretja, odstavimo s štedilnika in vanjo damo ožeto želatino. Mešamo, dokler se želatina ne raztopi, in ohladimo. Preostalo smetano stepemo do čvrstega. Vanjo vmešamo čokoladni namaz in ohlajeno smetano z raztopljeno želatino.
Priprava preliva: Skupaj stopimo smetano in temno čokolado. Preliv ohladimo do mlačnega,
Sestavljanje rezin: Iz biskvita odstranimo papir za peko in ga položimo nazaj v pekač. Namočimo ga s toplim mlekom in obložimo z bananinimi kolesi. Čez nadevamo pripravljeno kremo in poravnamo. Pekač postavimo za eno uro v hladilnik, da se krema malenkost strdi. Nato čezenj prelijemo še čokoladni preliv. Pekač postavimo nazaj v hladilnik za nekaj ur, da se vse skupaj strdi.