Foto: Vasja Doberlet, Fotografsko društvo Janez Puhar Kranj

Čas nemira

Leto 2022 lahko označim kot čas nemira, povzročili so ga pandemija, vojna v Ukrajini, supervolilno leto. Nemirni postanemo, ko je porušeno energijsko ravnotežje, ko ne občutimo več pravega veselja, sproščenosti, ljubezni. Ste opazili, da se ljudje skoraj ne smejejo več, da ni novih šal, sploh nobene o covidu? Tudi druženje ni več tako prijetno; če kdo zakašlja, se vsi umaknemo. Ljudje so postali sitni, celo na hribovskih kmetijah, kjer so bili včasih vsi veseli, mi je dejal znanec, ki dela na terenu. Tudi po telefonu se ljudje pritožujejo, vse je narobe, komaj kdo reče prijazno besedo.

Ob vstopu v leto 2023 so se usule čestitke za srečo v novem letu, zdi se, da jih še nikoli ni bilo toliko. Prežema nas upanje, da bo življenje lepše, zdravo, mirno. Čeprav nismo krivi za epidemijo, vojno, lahko vsak nekaj prispeva, vsaj lepo besedo, saj je grdih veliko preveč. Stanovalci bivalne enote Bor iz Radovljice so mi poslali lično voščilnico, nanjo so nalepili kvačkano božično drevesce in mi s tem poklonili toliko svojega časa (truda), da so me s svojo hvaležnostjo resnično razveselili. Sledimo zgledu najstarejših, ki najbolje vedo, kaj je v življenju pomembno, naredimo vsak dan kaj dobrega, seštevek bo tako velik, da se bo v letu 2023 čas nemira poslovil.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / ponedeljek, 6. december 2021 / 14:37

V nedeljo potrdili 775 okužb z novim koronavirusom

Ljubljana – V nedeljo so ob 1857 PCR-testih potrdili 775 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov je tako znašal 41,7 odstotka, kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (N...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Špargljevo doživetje

Vsako pomlad pridejo na svoj račun posebni sladokusci. Narava jim namreč ponudi eno najbolj cenjenih in prefinjenih zvrsti zelenjave, šparglje.

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Od rib najraje peče svinjsko ribico

Čevapčiči, kotleti, svinjski vrat, pa ribica ... Na tanko narezana paprika, paradižnik, bučke - pač kar komu prija ... Mmmmm ...

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Piknik pri znanih Gorenjcih

Znane Gorenjce smo povprašali, kakšni so njihovi pikniki, česa ne sme manjkati, ali se kdaj znajdejo v vlogi žar mojstrov ...

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Kuhali s Heather Mills

V Sloveniji se je znova oglasila vsestranska Heather Mills.

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Valter osvaja ljubitelje bosanske kuhinje

Pravijo, da je najboljša stvar, kar smo jo podedovali iz nekdanje skupne države - čevapčič.