Športne nagrade za življenjsko delo se je Miro Ambrožič pod odrom veselil skupaj s kranjskimi odbojkarji. / Foto: Primož Pičulin

Razmere za šport bodo še izboljšali

To je zbranim športnikom in športnim delavcem na prireditvi ob podelitvi priznanj za iztekajoče se leto obljubil kranjski župan Matjaž Rakovec, ki je čestital nagrajencem, zlasti močan aplavz pa si je v imenu odbojkarjev zaslužil Miro Ambrožič, ki je prejel športno nagrado za življenjsko delo.

Kranj – Praznične prireditve na Glavnem trgu je v petek zvečer popestril tudi večer s kranjskimi športniki. Najboljše v letošnjem letu je izbrala Komisija za nagrade Zavoda za šport Kranj.

Po podatkih Olimpijskega komiteja Slovenije se Kranj ponaša s 435 kategoriziranimi športniki in športnicami. Po pet jih ima olimpijski in svetovni razred, 23 jih ima status mednarodnega razreda, perspektivnih športnikov je 38, državni razred ima 144, mladinskega pa 220 športnikov.

»Letošnje leto se je začelo z zimskimi olimpijskimi igrami na Kitajskem. Med slovenskimi športniki je bilo devet udeležencev iz kranjskih klubov, nastopali so v štirih panogah, dva sta se vrnila domov z olimpijskimi kolajnami. Ponosni smo prav na vse,« je poudaril župan Matjaž Rakovec in dodal, da v Kranju veliko vlagajo v šport, kar pomeni na leto okoli 4,5 milijona evrov. »V minulem mandatu smo naredili veliko, verjamem, da bomo načrte uresničili tudi v tem mandatu. S tem ustvarjamo infrastrukturo za to, da bodo predvsem naši mladi lahko uživali v športu in seveda ime Kranja ponesli po celem svetu,« je tudi poudaril župan Rakovec.

Najprej so na oder prišli dobitniki športnih znakov. Kar 58 posameznikov in štiri ekipe so v mladinski in članski konkurenci osvajali naslove državnih prvakov, nekaj pa jih je bilo uspešnih tudi v mednarodni konkurenci. Male športne plakete si je zaslužilo 16 športnikov in športnic. To so: Izidor Karničar in Jaša Zidar iz Tekaškega smučarskega kluba Triglav Kranj, Eva Subotić, Lena Grebenc, Lana Sredojevič, Nina Stavrov, Anja Dragar, Zala Pavlič in Manca Vrečer iz Ženskega košarkarskega kluba Triglav Kranj, Silva Verbič, Nika Prevc in Mark Hafnar iz Smučarskega kluba Triglav Kranj ter Bor Udovč, David Laketić, Nikola Lukić in Nace Štromajer iz Akademskega vaterpolskega kluba Triglav Kranj.

Velike športne plakete so prejeli športni delavci Matjaž Zevnik (Kolesarski klub Kranj) za 35 let delovanja v športu, Aleksander Komovec (Smučarski klub Triglav Kranj) za 25 let delovanja v športu, za 20 let delovanja v športu pa so velike plakete prejeli Lejla Ašanin in Marjan Belec (Karate klub Shotokan Kranj), Aljoša Zelnik (Smučarski klub Triglav Kranj) in Andrej Fojkar (Karate klub Kranj).

Velike športne plakete so prejeli športniki, ki so dosegli odličen mednarodni rezultat. Zbrani so najprej zaploskali alpskemu smučarju Mihi Hrobatu (Alpski smučarski klub Triglav Kranj), velike športne plakete pa so si zaslužili tudi Matic Rahne, Jure Beton, Aljaž Troppan, Jaša Kadivec, Jaša Lah, Jan Justin, Benjamin Popović, Aleksander Paunović (člani Akademskega vaterpolskega društva Triglav Kranj), Urška Torkar in Anka Pogačnik (Judo klub Triglav Kranj), Anže Peharc in Mia Krampl (Alpinistični odsek Planinskega društva Kranj), Sašo Boškan (Plavalni klub Triglav Kranj), Peter Prevc, Cene Prevc, Domen Prevc, Žiga Jelar (Smučarski klub Triglav Kranj), Blaž Potočnik (Športno društvo Črni panter) ter Anamarija Lampič, Anja Mandeljc, Anita Klemenčič, Živa Klemenčič in Polona Klemenčič (Tekaški smučarski klub Triglav Kranj).

Ob zaključku pdruženja je župan Matjaž Rakovec športno nagrado za življenjsko delo izročil Miru Ambrožiču (Odbojkarski klub Triglav Kranj), ki je s svojo več kot 40-letno prisotnostjo v odbojki kot igralec, predsednik kluba, sponzor, član upravnega odbora kluba in član predsedstva Odbojkarske zveze Slovenije odbojko dvignil na vseh njenih področjih. »To je nagrada ne le meni, temveč našemu klubu in vsem nam, ki se v Kranju trudimo, da bi bila odbojka na čim višjem nivoju. To nam zadnja leta res fantastično uspeva. Letos imamo v klubu rekordno število, kar tristo mladih,« je povedal Miro Ambrožič.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Nasveti / četrtek, 15. junij 2017 / 13:04

Rižota

Rižote so ena najbolj priročnih jedi za pripravo – uporabimo samo eno posodo, med kuhanjem ne potrebujejo stalne pozornosti, hkrati so pa lahko nadvse okusne in polne pomembnih hranil.

Objavljeno na isti dan


Kronika / sreda, 16. september 2015 / 12:56

Tragična nesreča v predoru

V trčenju motoristov v predoru na regionalni cesti Ljubelj–Tržič je v soboto umrl 60-letni voznik motornega kolesa iz Zagorja ob Savi, ki je že četrta letošnja smrtna žrtev med motoristi na Gorenjskem...

Škofja Loka / sreda, 16. september 2015 / 12:53

Vrnitev na kraj zločina

Škofja Loka – Škofjeloški policisti so prejšnji četrtek prijeli kradljivo trojico, potem ko se je vrnila v trgovino, v kateri je nekaj dni predtem že kradla. Pred dobrim tednom dni sta dve tatici o...

Cerklje na Gorenjskem / sreda, 16. september 2015 / 12:49

Za Dom Taber veliko zanimanja

Na dnevu odprtih vrat novega doma starejših v Šmartnem pri Cerkljah se je v petek zvrstilo od 1300 do 1500 obiskovalcev. Stanovalce bodo začeli sprejemati 28. septembra.

Jesenice / sreda, 16. september 2015 / 12:46

S kosami so se pognali v breg

Jeseničanka je na pomoč pri košnji strmega brega sredi Jesenic poklicala člane Društva koscev in kosic Slovenije. V uri in četrt so opravili dobro delo in si zaslužili dobro malico.

Kranj / sreda, 16. september 2015 / 12:45

V Kranju se začenja Festival športa

V sklopu prvega Festivala športa se bo do sobote v Kranju zvrstilo 50 različnih dogodkov, med njimi tudi že 15. Županov tek, ki bo v soboto na Brdu pri Kranju, tekme zvezd v plavanju in vaterpolu ...