Tedenski horoskop

Oven (21. 3.–21. 4.)

Vaše misli se bodo vrtele okoli kariere, ciljev, uspehov in napredovanja. Nadrejeni bodo tudi prepoznali vaš trud in vas primerno nagradili. V tem času lahko začrtate napredek za prihodnost – kje si želite biti in kaj storiti, da pridete tja.

Bik (22. 4.–20. 5.)

Vsakodnevna rutina vas bo ubijala in hrepeneli boste po spremembah, ki bi poživele vaše dolgočasno in stagnirajoče življenje. Planeti vam bodo naklonili energijo in moč za spremembe, v katero smer pa boste zapeljali, je odvisno od vas.

Dvojčka (21. 5.–21. 6.)

Energije se bodo zamenjale in vaša pozornost se bo usmerila v vašo notranjost. Prihaja čas, da se posvetite sebi, da si dovolite priznati, oprostiti in spremeniti na bolje. Da si dovolite biti prijazni do sebe in se večkrat razvajati.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Postali boste še bolj čustveni kot po navadi in posvetili se boste svojim najbližjim in najdražjim. Samski si boste zaželeli partnerstva, ki bo osnovano na trdnih temeljim spoštovanja in razumevanja – in to boste tudi iskali okoli sebe.

Lev (23. 7.–23. 8.)

Vprašajte se, kako poteka vaše življenje in komu oziroma čemu namenjate svoj čas. Ali namenjate preveč časa profesionalnemu, službenemu življenju in zasebno življenje trpi. Če je tako, je zdaj čas, da potegnete ročno zavoro in kaj spremenite.

Devica (24. 8.–23. 9.)

Prav nič ne boste dovolili, da bi zunanja sivina in tema vplivali na vaše veselje in zajemanje življenja z veliko žlico. Še bolj se potopite v domače ognjišče in razpihajte plamene strasti in ljubezni do svojih najdražjih. Presenečeni boste.

Tehtnica (24. 9.–23. 10.)

Kakšno zabavo lahko mirne duše izpustite, saj ne boste mogli obiskati vseh. Tudi vi niste vsemogočni in morali se boste zavedati svojih energetskih omejitev, ki vam ne dovolijo čisto vseh izpadov, ki bi si jih želeli. Dobre novice.

Škorpijon (24. 10.–22. 11.)

Čisto v redu bo, če se boste malce upočasnili, se posvetili delu na sebi in se posvetili ljudem okoli sebe, torej družini in sorodnikom. Lahko se vam izpolni tudi nekaj, o čemer ste že zelo dolgo sanjali in upali. Veseli boste.

Strelec (23. 11.–21. 12.)

Pri vas se bo vse vrtelo okoli financ in udobja. Premišljevali boste, ali ste finančno dovolj močni, kakšni so vaši finančni cilji za prihodnost in koliko ste se dejansko pripravljeni finančno izpostaviti. Vse pride na svoje mesto.

Kozorog (22. 12.–20. 1.)

Pomembni ljudje vas bodo opazili in na vas je, da to pozornost kar najbolj izkoristite. Preglejte svojo zgodovino, kje ste bili, kako daleč ste prišli in kje si želite biti. Za dodatek pa se še poigrajte s svojim videzom. Energije so prave.

Vodnar (21. 1.–19. 2.)

Dovolj pogumni boste, da se boste soočili s svojimi strahovi, željami, potrebami in dejstvi. Vaša notranjost vam bo narekovala, da se umirite in osamite, da dobro premislite, kako in kam v prihodnjih dneh. Potrudite se.

Ribi (20. 2.–20. 3.)

Ozrite se nazaj in si čestitajte, kako daleč ste prišli v letu, ki se izteka. Tudi vaš cilj, ki se mogoče zdi še strašno oddaljen, bo nenadoma pred vami. Vložite svoj čas v prijateljstvo in okolico, tukaj ga je bilo v zadnjem času premalo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / nedelja, 22. maj 2022 / 15:58

Veter v grapah Korotana

V torek, 24. maja, ob 20. uri bo v Kulturnem domu v Pliberku krstna uprizoritev gledališke predstave Veter v grapah Korotana, ki jo je pred dvema letoma, v spomin na 100. obletnico koroške...

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / petek, 7. februar 2014 / 18:18

Ne izdajajo skladb kot po tekočem traku

Pevka, harmonikar, kitarist, baritonist in basist, trobentač, klarinetist in saksofonist so zasedba, ki sliši na ime Veseli Svatje.

Razvedrilo / petek, 7. februar 2014 / 18:00

Strast do roka ostaja

Kranjska rock zasedba Skarabej prav gotovo sodi med skupine z najdaljšo glasbeno kilometrino pri nas.

Domžale / petek, 7. februar 2014 / 07:00

Marjanu Gorzi športno priznanje

Marjan Gorza z Brega ob Kokri je v Domžalah dobil športno priznanje za življenjsko delo.

Gospodarstvo / petek, 7. februar 2014 / 07:00

V Iskratelu ob delo še devetdeset delavcev

Pred skoraj letom so v kranjskem Iskratelu začeli reorganizacijo poslovanja, ki zajema tudi zmanjšanje števila zaposlenih. Lani so odpustili osemdeset sodelavcev, cilj je bil 120, sedaj glavni direkto...

Kronika / petek, 7. februar 2014 / 07:00

Pila in vozila

Lesce – V leškem krožišču se je ta teden 33-letna Radovljičanka z avtomobilom prevrnila na bok. Policisti so ugotovili, da je vozila pod vplivom alkohola (1,38 mg/l). V nesreči se je povzročiteljic...