Referendumov se je udeležilo več kot 40 odstotkov volivcev. / Foto: Gorazd Kavčič

Volivci na referendumih podprli vse tri zakone

Kranj – Na današnjem trojnem zakonodajnem referendumu so podporo prejele vse tri novele zakonov o vladi, RTV Slovenija in dolgotrajni oskrbi, o katerih so se izrekali volivci. Po delnih neuradnih izidih (preštetih je 96 odstotkov glasovnic) so volivci največjo podporo izrekli noveli zakona o RTV Slovenija, saj je bilo za njegovo uveljavitev več kot 62 odstotkov volivcev, ki so danes glasovali, za zavrnitev pa slabih 38 odstotkov. Volilna udeležba je bila okoli 41-odstotna.

Zakon o vladi podpira okoli 56 odstotkov volivcev, z njim pa se jih ne strinja 44 odstotkov. Za uveljavitev novele zakona o dolgotrajni oskrbi je glasovalo slabih 62 odstotkov volivcev, proti pa okoli 38 odstotkov.

Za uveljavitev zakona o RTV Slovenija so po še delnih neuradnih rezultatih večinsko glasovali v 80 volilnih okrajih po Sloveniji, v osmih pa proti zakonu. Med slednjimi je tudi volilni okraj Škofja Loka 2. Za zakon o vladi je bilo 65 volilnih okrajev, 23 pa proti, med njimi tudi volilni okraji Škofja Loka 1 in 2 ter Kranj 3. Zakon o dolgotrajni podpori je prejel podporo v 77 volilnih okrajih, med enajstimi okraji, kjer je večina volivcev obkrožila besedo proti, pa je tudi volilni okraj Škofja Loka 2.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / torek, 2. marec 2010 / 07:00

Ne zlom trga, morda zlom Vegrada

Nekateri ekonomisti napovedujejo zlom nepremičninskega trga, vendar akterji na trgu to zanikajo. Lahko cene strmoglavijo?

Objavljeno na isti dan


Splošno / nedelja, 30. september 2007 / 07:00

Gradnja pločnika še letos?

Župan Leopold Pogačar upa, da bo državi uspelo odkupiti dovolj zemljišč za ureditev pločnika in avtobusnih postajališč ob regionalni cesti skozi Žirovnico, da se bo gradnja lahko začela še letos.

Splošno / nedelja, 30. september 2007 / 07:00

Varneje čez železniške tire

Minuli četrtek si je komisija za nivojske prehode ceste čez železnico ogledala prehode v občini Žirovnica. Na najbolj nevarnem prehodu na Selu nameravajo urediti podhod.

Splošno / nedelja, 30. september 2007 / 07:00

Priložnost v dolini Završnice

Prihodnje leto bodo pripravili dokumentacijo za ureditev rekreacijskega centra v dolini Završnice. Kam umestiti parkirišče?

Splošno / nedelja, 30. september 2007 / 07:00

Večnamenska dvorana v treh letih

Prihodnje leto nameravajo pridobiti gradbeno dovoljenje za večnamensko športno dvorano, ki bo zamenjala dotrajano šolsko telovadnico. Gradnja naj bi se začela v letu 2009 in končala 2010.

Splošno / nedelja, 30. september 2007 / 07:00

Info točka v Žirovnici

Želeli bi vam predstaviti projekt Mestna info točka, ki bo predstavil vse pravne subjekte v občini Žirovnica, kakor tudi vse informacije občine Žirovnica ter Zavoda za turizem in kulturo Ž...