Sejemsko dogajanje v Mengšu / Foto: Aleš Senožetnik

Znova na sejem

Po dveletnem koronskem premoru se nadaljuje sejemska dejavnost v Mengšu.

Mengeš – Minuli konec tedna so v Kulturnem društvu Mihaelov sejem združili moči s podjetjem Toma prireditve in še številnimi lokalnimi društvi ter posamezniki in pripravili bogat prikaz kulturnega življenja in ustvarjanja.

Dogajanje se je začelo že v petek zvečer s koncertom skupine Pop Design. Za zabavni program so poleg skupine Joker v prihodnjih dveh dneh poskrbeli tudi mengeški godbeniki. Na stojnicah so se predstavili ponudniki domačih dobrot, obrtniških izdelkov in tekstila, svoje delovanje pa so predstavila tudi nekatera društva in skupine.

Pestra je bila tudi bera spremljevalnih dogodkov, zgodb s področja ohranjanja tradicij in ljudskega izročila, na svoj račun pa so prišli tudi najmlajši, za katere so pripravili zanimiv program dogodkov in delavnic.

Odprtje sejma je potekalo v soboto dopoldne. Ob zvokih Mengeške godbe sta sejem odprla Matjaž Repnik, predsednik Kulturnega društva Mihaelov sejem, ki letos beleži 25 let delovanja, in mengeški župan Franc Jerič.

Kot je dejal Repnik, je epidemija tudi na področju sejmarjenja pustila svojo sled. Ugasnile so nekatere dejavnosti, kadri so si poiskali druge zaposlitve, prihodkov je manj in stroški so višji. A kljub temu je v Mengšu še osemindvajsetič zaživel Mihaelov sejem. »Tudi tokrat so posamezniki in društva vložili veliko volje, znanja in truda, predvsem pa svojega prostega časa, za sejem, za kraj, za Mengeš,« je med drugim povedal Repnik in zaključil z mislijo, da imajo še vedno dovolj hotenja in pripravljenosti, da sejem pripravijo tudi v prihodnje.

Župan Franc Jerič pa je izrazil upanje, da je Mihaelov sejem, ki letos sicer poteka nekoliko prej, kot je bilo to običajno v minulih letih, lep uvod v jesen, ki naj bo čim manj obremenjena z grožnjo ponovnega poslabšanja epidemične situacije.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / torek, 25. september 2007 / 07:00

V Los Angelesu ovacije za Jureta Godlerja

Jure Godler je v legendarnem Improv Comedy Club v Los Angelesu pred dvesto obiskovalci imitiral Georga Busha, Mr. Beana in Tonyja Blaira ter navdušil občinstvo. Jure Godler je povedal, da tako ču...

Objavljeno na isti dan


Splošno / petek, 23. februar 2007 / 06:00

Kdaj tekaški mostovi

Ker niso dobili soglasja dveh lastnikov zemljišč, je v vodo padla sponzorska ponudba za gradnjo mostu v Ratečah.

Splošno / petek, 23. februar 2007 / 06:00

Župan bo dobil novo vozilo

Na proračun občinski svetniki niso imeli bistvenih pripomb, še najdlje se je pri komentiranju proračunskih postavk zadržal Robert Plavčak. Med drugim je ugotovil, da so stroški za župana niz...

Splošno / petek, 23. februar 2007 / 06:00

Več proračunskega denarja kot lani

Občina Kranjska Gora ima letos v proračunu na voljo več denarja kot lani.

Splošno / petek, 23. februar 2007 / 06:00

Deklice bodo cepili proti raku na materničnem vratu

Občina Kranjska Gora se je pridružila nekaterih drugim občinam v Sloveniji, ki bodo iz občinskega proračuna plačale preventivno cepljenje deklic proti raku na materničnem vratu. Po podat...

Splošno / petek, 23. februar 2007 / 06:00

Zelena luč za razvoj turizma v Mojstrani

Tako projekt gradnje turističnega objekta ob vznožju smučišča kot obnove hotela Triglav sta dobila potrebno soglasje.