Starostniki v Domu starejših občanov Kamnik so z zanimanjem obiskali sladoledno prikolico, ki je bila prejšnjo sredo parkirana v atriju njihovega doma. / Foto: Jasna Paladin

S sladoledom razveselil tudi starejše

Boštjan Polak iz Kamnika, ki vodi podjetje Sweet Point, je s svojim sladolednim »jajčkom« pred dnevi obiskal Dom starejših občanov Kamnik ter njihove stanovalce in zaposlene razveselil z odličnim brezplačnim sladoledom.

Kamnik – Sladoledna podjetniška pot Kamničana Bojana Polaka se je začela z nakupom dveh sladolednih aparatov, nato pa je potreboval prikolico, da bi ju lahko vozil naokoli, in takrat našel prikolico v obliki jajčka. »Zaljubil sem se vanjo in vse od junija z njo obiskujem kraje po Sloveniji ter ljudi razveseljujem s sladoledom,« nam je povedal ustanovitelj podjetja Sweet Point, ki pa v svojem poslu vidi tudi veliko priložnosti za dobrodelnost.

Tako je bilo prejšnji teden po njegovi zaslugi zelo veselo tudi v atriju Doma starejših občanov Kamnik, kjer je svojo prepoznavno sladoledno prikolico v obliki rdečega jajčka parkiral odločen, da bo dopoldan polepšal tudi najstarejšim. Ti so se peš, s hojicami ali na vozičkih ustavljali pri njem in radovedno gledali na pult, kjer je v lončke točil sladoled in ga sladkal z različnimi prelivi in posipi. Starejši so s sladoledom v roki posedali naokoli, medtem ko so zaposleni lončke nosili po sobah vsem tistim, ki v atrij niso mogli.

Vodstvo Doma starejših občanov Kamnik je podjetje Boštjana Polaka želelo najeti, da bi stanovalcem posladkalo pozno poletno popoldne s sladoledom, a presenetil jih je z odločnim odgovorom, da plačila ne bo sprejel. »Moja želja je vračati okolju; če veliko daš, tudi veliko dobiš, takšno je moje prepričanje. In če sem na začetku poletja sladoled brezplačno delil otrokom kamniškega Vrtca Tinkara, sem se odločil, da poletje sklenem s podobno dobrodelno akcijo, a le za starejše. V Domu starejših občanov Kamnik so se tako lahko posladkali vsi, zaposleni in stanovalci, tudi tisti nepokretni, ki smo jim lončke s sladoledom dostavili v sobe,« nam je povedal Boštjan Polak, ki s svojo prikolico, ki ji reče kar sweety, obiskuje različne kraje po Sloveniji, dogodke in veselice ter prodaja točen sladoled.

»Precej sem razmišljal o tem, kako biti konkurenčen ostalim sladoledarjem. Sam v takšni prikolici namreč ne morem imeti deset ali več okusov sladoleda. Zato sem se odločil za tekoči sladoled z okusom vanilje oz. mlečni cvet, ki je osnova, zraven pa ponujam več prelivov, denimo pistacijo, borovnico, belo čokolado z malino in pokalico in čokolado s kokosom, in posipov,« nam je še povedal in dodal, da imajo sladoled resda najraje najmlajši, a starejši za njimi ne zaostajajo kaj dosti.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / torek, 21. december 2021 / 14:17

Podelili Severjeve nagrade

V nedeljo so na Loškem odru že 51. podelili nagrade Sklada Staneta Severja. Izšla je tudi knjižna monografija 50 let Severjevih nagrad, ki je posvečena Stanetu Severju in dosedanjim 252 nagrajencem.

Objavljeno na isti dan


Splošno / torek, 21. december 2010 / 07:00

Anketa: Enotni kot nikoli prej in potem

Dvajset let je, odkar smo se na plebiscitu izrekli za svojo lastno državo. Kako danes na to gledajo državljani, so se naša takratna pričakovanja izpolnila?

GG Plus / torek, 21. december 2010 / 07:00

Ekstremna kuhinja nenavadnih kombinacij

Včasih so jo poimenovali kar 'hudičeva', potem pa so gostje sem in tja malce čudno pogledali, češ saj vendar prihaja novo leto, december je bolj prazničen, čemu torej tako ime. Pa jim je ekipa zn...

GG Plus / torek, 21. december 2010 / 07:00

Muškatna juha z ingverjem in kapesanto

Juha, primerna za zimske dni, pravi kuharski mojster Tomaž Polenec.

GG Plus / torek, 21. december 2010 / 07:00

Harmonija barv in okusa

Kranjski Brioni. Restavracija, bistro, kavarna in lounge bar.

Nasveti / torek, 21. december 2010 / 07:00

Jaslice

Nisem prepričan, ali je božič največji cerkveni praznik, sem pa toliko bolj, da je najlepši. Verjetno, ker je decembra, ki ga imamo za tako lep mesec in ker se je usedel čisto na koncu leta, ko že vsi...