Poletne jedi

Ni je čez zelenjavo z domačega vrta, ki ima dejansko pravi okus po zelenjavi in ne potrebuje veliko, da iz nje pripravimo okusno jed. Čeprav je okusna že brez dodatkov, pa jo lahko dodatno popestrimo še s sirom Feta, ki ji doda prav posebno noto.

Za pripravo pečenih piščančjih beder z zelenjavo in sirom Feta potrebujemo: 1 kg piščančjih beder ali drugih piščančjih kosov za pečenje, 2 skodelici na rezine narezane mešane zelenjave (bučke, čebula, paprika, češnjevi paradižniki), 3 stroke česna, 150 g sira Feta, pol žličke mlete rdeče paprike, 1 žličko suhega ali eno vejico svežega rožmarina, 3 žlice olivnega olja, sol in poper.

Piščančje meso prestavimo v večjo skledo, ga solimo in popramo, potresemo z mleto rdečo papriko in rožmarinom ter prelijemo z dvema žlicama olja. Vse skupaj dobro premešamo. Meso razporedimo po pekaču in ga postavimo v pečico na 200 °C, za 20 minut. Zelenjavo in olupljen česen stresemo v skledo, kjer smo marinirali piščanca, in prelijemo še z eno žlico olivnega olja ter dobro premešamo. Po 20 minutah peke pekač vzamemo iz pečice in med piščančje kose razporedimo zelenjavo ter potresemo z nadrobljenim sirom Feta. Pekač postavimo nazaj v pečico in pečemo še 45 minut. Vmes večkrat premešamo.

Za pripravo špinačne solate s pečenimi bučkami potrebujemo: 1 skodelico sveže mlade špinače, 1 srednjo veliko bučko, 1 pest češnjevih paradižnikov, 100 g sira Feta, pol žličke suhega origana, olivno olje, sol, balzamični kis.

Bučke narežemo na tanjše rezine in jih popečemo na olivnem olju. V skledi zmešamo špinačo, olivno olje, balzamični kis in sol. K špinači primešamo čez polovico narezane češnjeve paradižnike in popečene bučke. Po vrhu potresemo še z nadrobljenim sirom Feta in origanom.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / sobota, 2. julij 2011 / 07:00

Uspešno kljub krizi

STC Stari vrh redno poravnava obveznosti do lizingodajalca, direktor Pavel Logar pa upa, da bi lahko v prihodnje hitreje poplačali dolg.

Objavljeno na isti dan


Kranj / torek, 17. april 2007 / 07:00

Lani ena ženska poroka

Aktualni lokaciji za poročno dvorano sta v Dvoru Jezeršek na Zg. Brniku in v Domu oddiha Zveze društev slepih in slabovidnih na Okroglem.

Gospodarstvo / torek, 17. april 2007 / 07:00

V IBI-ju iščejo nove kupce

Izguba pomembnih kupcev je lani v IBI-ju povzročila poslovno izgubo, ki pa so jo pokrili s prodajo finančnih naložb. Delničarjem bodo izplačali 6,9 milijona evrov, letos pa bodo v okviru sanacije odpu...

Gospodarstvo / torek, 17. april 2007 / 07:00

Odejo odkupili menedžerji in delavci

Škofja Loka - Petim vodilnim menedžerjem škofjeloške tovarne prešitih odej Odeja na čelu z direktorico Melito Rebič in 30 zaposlenim je pred dnevi prek družbe poo...

Gospodarstvo / torek, 17. april 2007 / 07:00

Prek Finske na Vzhod

Brnik – V začetku aprila so na Letališču Ljubljana vzpostavili novo redno linijo, ki bo štirikrat na teden povezovala Slovenijo in Finsko. »Za vstop v Slovenijo smo se odločili za...

Gospodarstvo / torek, 17. april 2007 / 07:00

Krave zamenjali za ovce

"Številne manjše kmetije so opustile prirejo mleka in se odločile za rejo drobnice, od katere je manj dohodka, a tudi manj dela," ugotavlja Primož Muri, predsednik društva rejcev ovc jezersko-solčavsk...