V Tržiču drugi rebalans proračuna

Tržiški občinski svetniki so na junijski seji sprejeli drugi letošnji rebalans občinskega proračuna, in sicer zaradi finančne uskladitve projektov, ki so sofinancirani z državnimi in evropskimi sredstvi.

Tržič – Gre za projekta v načrtu razvojnih programov za komunalno opremljanje aglomeracije Loka, kjer je prišlo do znižanja sredstev za nekaj čez 41 tisoč evrov, in za projekt Žive legende, kjer pa je prišlo do povišanja za približno enak znesek in se bodo uredile dostopne pešpoti do dvorca Neuhaus.

Kot je pojasnil direktor tržiške občinske uprave Klemen Srna, so se zaradi potreb in novih dejstev povečale tudi nekatere druge postavke v občinskem proračunu. Za največ, nekaj več kot 163 tisoč evrov, se je povečala postavka Vrtca Tržič. S prvim februarjem namreč stopile v veljavo višje cene programov, kar posledično pomeni višje plačilo razlike med ekonomsko ceno programov in plačilom staršev ter povečano število oddelkov. Trenutno je v 33 oddelkih 599 otrok. Nekaj več je tudi otrok, ki potrebujejo dodatno strokovno pomoč, manjši del dodatnih sredstev pa bo šel še za plačilo najemnine novih prostorov dveh vrtčevskih oddelkov v Kovorju. Dodana sredstva z rebalansom gredo še za upravljanje in vzdrževanje poslovnih prostorov zaradi dokončanja prenove poslovnega prostora v pritličju občinske stavbe pred oddajo v najem, za skupno medobčinsko inšpekcijsko in redarsko službo za nakup štirih stacionarnih radarjev (sorazmerni delež Občine Tržič), za plačilo pogrebnih storitev socialno ogroženim, za gradnjo, nakup in investicijsko vzdrževanje stanovanj, za dejavnost gasilske zveze in društev ter za krajevno samoupravo (KS Bistrica pri Tržiču).

Skupni odhodki se z rebalansom proračuna za leto 2022 povečujejo za nekaj več kot 259 tisoč evrov. Skupni prihodki pa se povečujejo za dobrih 450 tisoč evrov. »Gre za uskladitev transfernih prihodkov iz državnega in EU proračuna, namenjenih za sofinanciranje projekta DRR2 – Aglomeracija 3806 Loka – komunalno opremljanje. Skladno s potekom gradnje in glede na podpis pogodbe o sofinanciranju projekta se bo šele letos začelo izvajati sofinanciranje iz državnega in EU proračuna. Vse do sedaj smo namreč za izvedbo projekta DRR2 zalagali lastna sredstva, ki jih bomo v upravičenem deležu dobili povrnjena,« je pojasnil Klemen Srna. Proračunski primanjkljaj se z rebalansom zmanjšuje za okoli dvesto tisoč evrov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kamnik / torek, 16. julij 2013 / 11:55

Maistrova soba pripravljena za obiskovalce

Kamnik - Občina Kamnik je v teh dneh zaključila s projektom notranjega opremljanja spominske sobe Rudolfa Maistra v njegovi rojstni hiši na Šutni, tako da bo Medobčinski muzej Kamnik kot u...

Objavljeno na isti dan


Radovljica / sreda, 11. november 2009 / 07:00

Urevc novi direktor Renesanse

Novakova odšla z mesta direktorice, Renesanso prevzel dolgoletni vodja kampa Šobec Rado Urevc.

Šport / sreda, 11. november 2009 / 07:00

Članice med četverico v pokalu

Na povratni tekmi četrtfinala pokalnega tekmovanja za ženske so se kranjske košarkarice veselile druge zmage v tej seriji in se uvrstile med najboljše štiri v pokalnem tekmovanju.

Kranj / sreda, 11. november 2009 / 07:00

V nekdanji IBI prihaja Eurocom

Ena od tako imenovanih sivih con Kranja naj bi vendarle dočakala rešitev, saj je lastnik in direktor podjetja Eurocom Drago Martinjak napovedal, da bodo obnovili objekte bivšega IBI-ja.

Kronika / sreda, 11. november 2009 / 07:00

Stalno varovanje za sodnico

Sodnica Katarina Turk Lukan in njena družina sta po ponedeljkovi eksploziji pred njihovo hišo v Radovljici v stalnem varovanju.

Gospodarstvo / sreda, 11. november 2009 / 07:00

Najemnik ni pokosil travnika

Nepokošeni (državni) travnik naj bi delal sramoto vasi.