Kolodvorsko tržnico bo Hotel Triglav Bled gostil vsako tretjo nedeljo v mesecu. / Foto: Alenka Brun

Kolodvorska tržnica

V sodelovanju z Javnim zavodom Turizem Bled in na pobudo Hotela Triglav Bled bo hotel vsako tretjo nedeljo v mesecu gostil gastronomsko tržnico, na kateri se bodo predstavljali ponudniki izdelkov, združenih pod kolektivno blagovno znamko Blejski lokalni izbor. Premiero je tržnica, ki so jo poimenovali Kolodvorska tržnica – hotel namreč stoji v bližini blejske železniške postaje – doživela v nedeljo. Kuharska ekipa hotelske Restavracije 1906 pod vodstvom kuharskega mojstra Aleša Fendeta pa je in bo v sklopu tržnice pripravljala jedilnik s tremi hodi, ki bo sestavljen iz sestavin lokalnih ponudnikov udeleženih na tržnici.

Koncept Kolodvorske tržnice tako združuje obisk tržnice in možnost nakupa lokalnih izdelkov ter kulinarične užitke ob kosilu Blejski lokalni izbor v idiličnem hotelu nad jezerom, ki prepriča s svojim razgledom, gostoljubjem in izjemno kulinariko, o čemer smo se tudi sami že večkrat prepričali.

Meni so poimenovali Ajzenponarska rihta. Sestavljajo ga hladna predjed, glavna jed, sladica in pijača.

Okusni grižljaji predjedi so postavili visoka pričakovanja za nadaljnje krožnike. Predjed so sestavljali mladi sir in fermentirano jagodičevje, sorbet zeliščnega čaja, olje mlade čebule ter črni kruh z orehi. Ko so se okusi vseh elementov s krožnika v ustih premešali, so – kot radi rečejo kulinarični kritiki – povzročili eksplozijo okusov, pa naj se sliši še tako zlajnano. In tudi vizualno je bila jed zelo všečna.

Pri glavni jedi je bila kraljica krožnika postrv oziroma njen file z zeliščno soljo, dodani so bili konopljini rezanci, krema koprive in česnov konfit. Za sladico pa so postregli mousse temne čokolade, sorbet aronije in pese ter vse skupaj odeli v peno borovničevega likerja.

Pri pijači so obiskovalci tržnice lahko izbirali med jabolčnim in ribezovim vinom s Kmetije Pr' Andreco, ki se je s svojo ponudbo predstavila tudi na tržnici, ali pa so se odločili za »varnejši« ledeni čaj iz Vrta okusov Mateje Reš, tudi prisotne na premieri tržnice. Poleg omenjenih so na tržnici gostovali še Kmetija Pr' Obvak, ki je znana predvsem po izdelkih iz aronije, Radolška čokolada, ki je od začetka do danes s svojimi pralineji in okusi marsikoga zasvojila ali ga spremenila v čokoholika, s stojnice radovljiških Katjinih vrtov so se vabljivo »smehljale« tudi sladke plavajoče jagode, Conditus pa je poskrbel za ponudbo okusnih »kremšnit«.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / torek, 26. december 2023 / 19:34

Alarmiranje po mobilnih omrežjih

Vlada je izdala uredbo o vzpostavitvi sistema obveščanja in alarmiranja po javnih mobilnih omrežjih.

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / ponedeljek, 10. junij 2013 / 16:30

Moja mala železnica

Prejšnji konec tedna so se ob veliki modelni železniški maketi na Jesenicah srečali prijatelji železnice. Prišli so iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Italije.

GG Plus / ponedeljek, 10. junij 2013 / 16:29

Rodil se je otrok (2)

»… Prvi fant je bil zagnan plesalec, na vseh plesiščih ga je bilo moč najti, a ker je bila Darja obsojena na počitek, je hodil plesat brez nje, priložnost je iz njega naredila tatu, našel si je drugo...

Nasveti / ponedeljek, 10. junij 2013 / 16:28

Zakaj je včasih težko biti dosleden?

Otroci so pametni. Že v porodnišnici naštudirajo, koga bodo lažje ovijali okrog prsta. Mogoče naredijo načrt že v maternici … načrt A: Tale moja mama je čutiti mehka in neodločna, do vseh prijazna...

GG Plus / ponedeljek, 10. junij 2013 / 16:27

Spomenik rešitelju Velike planine

Letos mineva sto let od rojstva Vlasta Kopača, arhitekta in ljubitelja pastirske dediščine, ki je najbolj zaslužen, da je planina do danes ohranila svojo pastirsko stavbno dediščino. Bajtarji, pastirj...

Mularija / ponedeljek, 10. junij 2013 / 16:26

Nagrajena pot po Blejskem kotu

Učenci iz osnovne šole Josipa Plemlja Bled so eni od štirih nagrajencev za zasnovo vodnih učnih poti. K sodelovanju pri pripravi zasnov vodnih učnih poti je učence spodbudil Helios v sklopu njihove...