Za naslove v namiznem hokeju

V Kranju bo ta konec tedna evropsko prvenstvo v namiznem hokeju.

Kranj – Ledena dvorana Kranj bo od danes do nedelje v znamenju namiznega hokeja. V organizaciji Namiznohokejske zveze Slovenije, Namiznohokejskega kluba Kranj, Mestne občine Kranj in Kluba študentov Kranj bo potekalo evropsko prvenstvo.

»Gre za daleč največji dogodek v tem športu v Sloveniji, saj na njem pričakujemo okrog dvesto udeležencev, vse najboljše igralce iz celotne Evrope. Na turnirju bo v vseh kategorijah sodelovala tudi slovenska reprezentanca, ki jo v večini sestavljajo igralci iz Kranja in okolice,« je povedal Anže Božič iz Namiznohokejskega kluba Kranj. Tekmovali bodo posamezno in ekipno v kategorijah člani, mladinci, ženske, veterani, otroci in superveterani.

Ves čas trajanja prvenstva bo na voljo tudi promocijsko igranje na za to namenjenih mizah. »Namenjeno bo vsakomur, ki namiznega hokeja še ne pozna in bi se v njem želel preizkusiti,« pojasni Božič. Za spremljanje pa bo dogajanje najbolj zanimivo v soboto in nedeljo popoldan, ko bodo potekali zaključni boji v odprti ekipni oziroma posamični konkurenci. Pripravili so tudi dva odprta turnirja, na katera se lahko prijavi vsak. Eden je bil včeraj, drugi pa bo v nedeljo ob 12. uri.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenja vas-Poljane / četrtek, 2. oktober 2008 / 07:00

Povprečno vračilo čez devetsto evrov

V Občini Gorenja vas-Poljane so začeli izplačevati vračila vlaganj v telekomunikacijsko omrežje.

Objavljeno na isti dan


Kranj / petek, 10. junij 2022 / 06:08

Na Stražiški tržnici tudi o koreninah Slovencev

Kranj – Na današnji Stražiški tržnici, ki bo od 17. do 19. ure potekala ob Šmartinskem domu, bodo obiskovalci lahko prisluhnili tudi predstavitvi knjige v nastajanju Povest o koreninah Slovencev. A...

Kranj / petek, 10. junij 2022 / 19:19

V Prešerno poletje s Californio

Prešerno poletje v Kranju bo popestrilo približno tristo glasbenih, kulturnih, športnih in drugih dogodkov. Začelo in končalo se bo s koncertoma kranjskih glasbenih legend.

Jesenice / petek, 10. junij 2022 / 19:07

Pohod po Stari rudni poti

Jesenice – Jutri, v soboto, Turistično-informacijski center Jesenice organizira pohod po Stari rudni poti. Pohodniki se bodo na pot podali ob 10. uri izpred Kosove graščine na Jesenicah.

Slovenija / petek, 10. junij 2022 / 16:55

Moja dermatologinja Tamara Levičnik

Ljubljana – V Šentjakobskem gledališču v Ljubljani so včeraj dvanajstim slovenskim zdravnikom iz različnih področjih delovanja (pediatrije, kardiologije, družinske medicine ...) podelili nazive v o...

Žirovnica / petek, 10. junij 2022 / 16:52

Z avgustom parkirnina v dolini Završnice

Občina Žirovnica bo uvedla parkirnino, ki bo za osebna vozila znašala 0,50 evra na uro.