Tedenski horoskop

Oven (21. 3.–21. 4.)

Sicer je vaše znamenje prvo v horoskopu, vendar ne morete vedno biti prvi. To je vaša življenjska lekcija, ki se je le hitro naučite. Prej se boste naučili, lažje vam bo. Da ne omenjamo izgube energije zaradi posebne tekmovalnosti.

Bik (22. 4.–20. 5.)

Nekaj dni se imejte izrazito pod kontrolo. Sicer niste napadalni, toda nekaj vas bo razjezilo, kot bi vam kdo z rdečo cunjico pomahal pred nosom. Zadržite se, da vam ne bo kasneje žal. Posledice neukročenega besa je težko popraviti.

Dvojčka (21. 5.–21. 6.)

Sicer je življenje lažje, če ga prehodimo samo po površju in drugim ljudem prepustimo nam odvečne stvari. Toda v globinah se skriva bistvo. Če želite od življenja kaj več, se boste morali spopasti tudi s stvarmi, ki vam ne dišijo.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Preteklost je mimo in nenehno vračanje vanjo vam ne bo prineslo nobenih koristi. Iz nje vzemite samo tisto, kar ste se naučili. Ni vredno, da vse drugo vedno znova obujate. Sedanjost vam bo ušla, prihodnost pa se tudi ponuja.

Lev (23. 7.–23. 8.)

Ne, ne veste vsega. Še več, dokler ne dojamete, da drži rek: Vem, da nič ne vem, do tedaj boste v zablodi o svoji večvrednosti. Ste krasna oseba, toda ne odrežite si zelene veje, na kateri sedaj tako ponosno in leno sedite.

Devica (24. 8.–23. 9.)

In kaj potem, če ste se zmotili? Motiti se je človeško, odpustiti pa božansko. Še posebno sebi je treba odpustiti. Zapomnite si lekcijo za prihodnost, obrišite kolena, dvignite glavo in pojdite naprej. Nehajte že kopati po sebi, ker od tega ni nobene koristi.

Tehtnica (24. 9.–23. 10.)

Pa saj niste sami. Saj veste, človek je sam toliko, kolikor si sam želi biti. V današnjem času telefonov in računalnikov ste samo en klic oddaljeni od nekoga, ki vam bo z veseljem stopil naproti in potolažil vašo namišljeno osamljeno dušo!

Škorpijon (24. 10.–22. 11.)

Nehajte kopati in predvsem nehajte se praskati tam, kjer vas ne srbi. Praskate v globino toliko časa, da pridete do bolečine in krvi. Potem se pa sprašujete, ali vam je tega bilo treba. Ni bilo! In nehajte. Konec tedna bo pester.

Strelec (23. 11.–21. 12.)

Končno okrepite svojo vztrajnost in potrpežljivost. Ljudi okoli sebe pogosto razburite s tem svojim navduševanjem in opuščanjem projektov in dejavnosti. Organizirano delovanje je dosti boljše kot nihanje. Imejte se radi.

Kozorog (22. 12.–20. 1.)

Eh, dajte no, držite se kot kisla limona. Pa kaj potem, če nekatera pravila niso vedno stoodstotno upoštevana? Požvižgajte se tudi vi, pa bo. Včasih kakšni odkloni od ustaljenih poti in navad niso napačni. Celo kaj novega se lahko naučimo iz njih.

Vodnar (21. 1.–19. 2.)

Kljub metodičnemu preučevanju vam je tokrat spodletelo. Ampak nič hudega, to je bila lekcija. Shranite jo v spominski predal za prihodnost in jo po potrebi izvlecite iz njega. V vsakem slabem je tudi nekaj dobrega, mar ne?

Ribi (20. 2.–20. 3.)

Pustite se razvajati. Naj vam tokrat drugi malce strežejo, vi pa samo iztegnite vse štiri od sebe in uživajte. Včasih nam je to vsem dovoljeno, da se lahko potem spopademo z novimi izzivi. Ko se boste predajali užitkom, pa razmislite o novem ustvarjanju.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Izleti GG / torek, 4. oktober 2016 / 12:01

Antonijev rov

Tokrat smo se izletniki Gorenjskega glasa odpravili v deželo živega srebra in geruša, stare knapovske pijače – v Idrijo, ki jo danes v svetu poznajo tudi po čipki, svoje mesto v visoki domači kulinari...

Objavljeno na isti dan


Naklo / torek, 13. marec 2007 / 06:00

Cegelnico bodo uredili

Naklo – V naselju Cegelnica so lani obnavljali vodovod in napeljevali plinovod. Po končani obnovi so položili grobi asfalt le na najbolj prometnih ulicah, druga dela pa bodo nadal...

Bohinj / torek, 13. marec 2007 / 06:00

Letos še trije novi parkomati

Bohinj - Lani je bilo na bohinjskih parkiriščih v okolici jezera postavljenih sedem parkirnih avtomatov, za katere je občina, ki je leta 2004 izvajanje režima parkiranja...

Tržič / torek, 13. marec 2007 / 06:00

Elektrika na Kriški gori

Planinsko društvo Križe je napeljalo električni kabel v kočo na Kriški gori lani, slovesno odprtje pa bo 17. junija letos.

Tržič / torek, 13. marec 2007 / 06:00

Center še neznanka

Tržič - Na marčni seji je tržiški župan Borut Sajovic seznanil občinski svet z uresničevanjem sklepov o ravnanju z odpadki na Gorenjskem. Dal je pobudo za sklic k...

Kranj / torek, 13. marec 2007 / 06:00

O cenah vrtcev nič novega

Kranj - Na seji Sveta Mestne občine Kranj v začetku marca so svetniki sprejeli osnutek statuta Mestne občine Kranj (MOK), osnutek poslovnika Sveta MOK, osnutek Odloka o...