Hokejisti Triglava so v nedeljo drugič zapovrstjo postali prvaki Mednarodne hokejske lige. / Foto: Urša Herak Rener

Hokejisti Triglava so prvaki

Na odločilni tekmi v Zalogu je hokejistom Triglava uspelo premagati Slavijo Junior in obraniti naslov prvakov Mednarodne hokejske lige, prvak Alpske hokejske lige pa bo po sobotnem porazu ekipe SIJ Acroni Jesenice znan po današnjem obračunu v Asiagu.

Jesenice, Zalog – Praznični velikonočni konec tedna ni prinesel počitka najuspešnejšima gorenjskima hokejskima ekipama, saj sta tako SIJ Acroni Jesenice kot Triglav čakala finalna obračuna.

Jeseničani so v Alpski hokejski ligi (AHL) po četrtkovi zmagi v Asiagu, ko so slavili z rezultatom 4 : 1, na zadnji tekmi sezone želeli v domači dvorani pripraviti veliko slavje. Dvorana Podmežakla je bila polna kot že dolgo ne, izjemno vzdušje pa se je umirilo po prvem golu, ko so hokejisti Asiaga prvič zadeli gol domačega vratarja Oscarja Fröberga.

Le nekaj minut kasneje je za Jeseničane zadel Miha Logar. Ko je na začetku drugega dela tekme za vodstvo domačih zadel Eetu Elo, je vse kazalo, da pot do prvega naslova prvakov ni več vprašljiva. A veselje ni trajalo dolgo, saj so Italijani rezultat izenačili. V nadaljevanju tekme so bili še enkrat uspešni gostje, ko so na koncu Jeseničani stavili na vse ali nič, pa so prejeli še gol v prazna vrata in tako je bil končni rezultat 2 : 4 za Asiago. Moštvi sta tako rezultat v zmagah izenačili na 2 : 2, prvaka AHL pa bo odločila peta, finalna tekma, ki bo danes ob 20.30 v Asiagu.

Kranjčani slavili v Zalogu

Praznično nedeljo pa so si polepšali hokejisti Triglava, ki so prejšnji torek doma zapravili priložnost za slavje v Mednarodni hokejski ligi (IHL) v domači dvorani. Na prvi tekmi v Zalogu so namreč zmagali z rezultatom 3 : 2, v Kranju pa so bili nato igralci Slavije Junior boljši in slavili z rezultatom 1 : 3.

Hokejisti Triglava so v boj za nov naslov prvakov tako morali še enkrat v Zalog, kjer so že v prvi tretjini povedli z goloma Sebastijana Grošlja in Anžeta Terlikarja. V drugem delu tekme so domačini izid znižali na 1 : 2 in tekma je postala znova živahnejša. Dobrih deset minut pred koncem je Miha Ahačič vodstvo Triglava povišal na 1 : 3, domačini pa so nato drugi gol dosegli dobrih pet minut pred koncem tekme in poskrbeli za napeto končnico. Založani so ob koncu zaigrali brez vratarja, Nace Vilfan pa je zadel prazen gol in postavil končni rezultat 2 : 4 za Triglav. Tako so se nove zmage in naslova prvakov v ligi IHL znova veselili hokejisti Triglava.

»Sezona je bila za nas res odlična. Pestile so nas bolezni in poškodbe, kljub temu pa so na koncu iztisnili vse moči in zasluženo osvojili nov naslov,« je povedal glavni trener Triglava Gorazd Drinovec.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / četrtek, 1. oktober 2015 / 10:59

Vrednote NOB bodo preživele

Na Pangršici je bil v soboto 14. partizanski miting, na katerem je bil slavnostni govornik Martin Košir. Podelili so tudi srebrna priznanja.

Objavljeno na isti dan


Mularija / torek, 29. september 2015 / 07:00

Izdali so knjigo

Izšla je pripovedka z ilustracijami otrok Kako je nastalo naše mesto Tržič, ki so jo predstavili na prireditvi Kako nam v Tržiču zadiši po starih časih.

Nasveti / torek, 29. september 2015 / 07:00

Pica z jajčevci

Danes skoraj že v vseh lokalih s hrano ponujajo pice, vendar je še vedno najboljša tista domača, ki jo naredimo sami. Da ne bo pica vedno istega okusa, jo poskusimo za spremembo obložiti še s čim d...

Razvedrilo / torek, 29. september 2015 / 07:00

Firštov golaž

Člani Turističnega društva Kamniška Bistrica so v nedeljo pripravili prvo tekmovanje v kuhanju Firštovega golaža, ene od priljubljenih jedi Okusov Kamnika, in prireditev Halo, na finfranje, s katero s...

Razvedrilo / torek, 29. september 2015 / 07:00

Diamantno srce ljubezni

Nedavno, 17. septembra, je minilo natanko šest desetletij, odkar sta si večno zvestobo obljubila Jožica in Martin Zavrl iz Čirč pri Kranju.

Razvedrilo / torek, 29. september 2015 / 07:00

Pot do slave

Oktobra v kranjski Cineplexx prihaja nova mojstrovina izjemnega filmskega vizionarja Roberta Zemeckisa: film o francoskem vrvohodcu Philippu Petitu, ki je leta 1974 razpel vrv med stolpa Svetovnega tr...