Škofjeloški košarkarji na poti v prvo ligo

Škofja Loka – Košarkarji moštva LTH Castings so uspešno začeli finalno serijo v 2. SKL za moške. Škofjeločani so v boju za uvrstitev v prvo ligo v soboto doma Trote premagali z 91 : 73. Igrajo na dve doseženi zmagi. Druga tekma bo jutri v Novem mestu. V Ligi Nova KBM je bila v soboto tekma v ligi za obstanek. V Kranju sta se pomerila domači ECE Triglav in Rogaška. Zmaga je ostala doma. Rezultat je bil 90 : 80. Kranjčani kljub zmagi ostajajo na zadnjem mestu. V ligi za prvaka bo jutri Gorenjska gradbena družba Šenčur gostila Cedevito Olimpijo. Tekma se bo v ŠD Šenčur začela ob 18. uri. V 1. SKL za ženske se v zadnjem tednu drugega dela tekmovanja odloča o prvem mestu, saj se bosta Cinkarna Celje in Triglav 23. aprila v Celju pomerila za prednost domačega igrišča v polfinalu in finalu. Kranjčanke pred tem jutri (začetek ob 20.15) doma čaka še tekma s košarkaricami Grosupljega.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / četrtek, 4. oktober 2018 / 09:55

Mentorji so ključ do uspeha

V prostorih OpenLaba je tudi letos potekal festival digitalne inovativnosti mladih Open Week, na katerem so mladi spoznavali nove tehnologije in trende na tem področju.

Objavljeno na isti dan


Naklo / sreda, 2. april 2008 / 07:00

Obnova cerkve v Naklem

Naklo - Na župnijski cerkvi sv. Petra v Naklem obnavljajo streho stavbe razen zvonika. Dela, ki jih od začetka marca opravlja podjetnik iz Domžal, bodo končana predvidoma v dveh...

Bohinj / sreda, 2. april 2008 / 07:00

Zablesteli za kulturni praznik

Osnovnošolci so pripravili prireditev za kulturni praznik, ki ga Bohinjci praznujejo na obletnico rojstva pisatelja Janeza Mencingerja.

Naklo / sreda, 2. april 2008 / 07:00

Dražji programi vrtcev

Naklo - Občinski svetniki v Naklem so na seji 27. marca obravnavali predlog Osnovne šole Naklo za uskladitev cen programov v vrtcih s povišanimi stroški. Kot je pojasnil ravnatel...

Naklo / sreda, 2. april 2008 / 07:00

Mir in pokoj storžiških žrtev

V soboto so na pokopališču v Naklem pokopali štiri od šestih žrtev iz Strahinja in Police, ki so bili pokopani v skritem grobišču pod Storžičem.

Zanimivosti / sreda, 2. april 2008 / 07:00

Nocoj bo en lep večer

Moški pevski zbor Peter Lipar pri Društvu upokojencev Kranj praznuje 45-letnico delovanja. Slavnostni koncert bo ta petek v avli Mestne občine Kranj.