Ocenjevali salame iz divjačinskega mesa
Gornja Radgona – V okviru priprav na sejem lovstva in ribištva, ki so ga v petek odprli na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni, je potekalo tudi mednarodno ocenjevanje divjačinskih salam. Sedemindvajset izdelovalcev mesnin je na ocenjevanje dalo sedeminštirideset izdelkov, izmed katerih je strokovna komisija izbrala najboljše in jim dodelila zlate, srebrne in bronaste medalje. Med nagrajenimi so tudi izdelki, ki so jih na ocenjevanje dali gorenjski izdelovalci salam. Denis Ahačič iz Loma pod Storžičem bo na sejmu prejel zlato medaljo za jelenovo salamo, Mesnica – Simon Šemrov z Zgornjega Jezerskega zlato medaljo za jelenovo salamo in gamsov salamin, Miran Zupančič iz Mengša pa zlato medaljo za jelensko salamo in bronasto medaljo za salamo divjak – salamo divjega prašiča.
Komisija za ocenjevanje, ki jo je vodil Zdenko Čuš iz Lovske družine Pobrežje - Miklavž, ugotavlja, da so bile na ocenjevanju zastopane salame iz mesa vseh vrst visoke divjadi in da so bili vzorci salame tudi zelo dobre kakovosti. »Pogrešal sem le medvedjo salamo.«