Foto: Gorazd Kavčič

Suha struga

Podoba domala presušene struge reke Save Dolinke pove veliko o izjemno majhni količini padavin v letošnjem prvem trimesečju – tako suho pri nas ni bilo že dolga desetletja. Tla dodatno izsušujejo še močni vetrovi različnih smeri, nizka zračna vlaga in nadpovprečno sončno sevanje. Padavin, ki so napovedane za ta konec tedna, se zato lahko vsekakor veselimo, pa vendar to še ne prinaša odrešitve, zlasti ne za kmetijske panoge.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranjska Gora / sreda, 6. december 2023 / 09:55

Tiha potka še naprej zaprta

Kranjska Gora – Z Občine Kranjska Gora so obvestili, da je Tiha potka, ki poteka od Casinoja Korona do jezera Jasna v Kranjski Gori zaradi varnosti do nadaljnjega zaprta. Pot so poškodovale letošnj...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / sobota, 30. september 2023 / 15:49

Ljubezen z Evo

Šport / sobota, 30. september 2023 / 15:49

Športna priznanja v Škofji Loki

Športnikom in športnim delavcem so podelili petnajst priznanj.

Zanimivosti / sobota, 30. september 2023 / 14:13

Pozabljeno

Kako hitro lahko zaidemo z začrtane poti ... Pozabljena otroška kapica, ki zdaj nežno visi na veji v dolini Vrata, nas opominja na to, kako hitro beži čas in kako se v vrtincu vsakodnevnih skrbi in...

GG Plus / sobota, 30. september 2023 / 14:11

Zgodba o Janu (3)

Šolanje Jana Maletiča, otroka s posebnimi potrebami, na POŠ Topol je bilo za šolo nekaj novega. Z izzivom so se spoprijeli in spisali uspešno zgodbo vključitve otroka s hudimi zdrav­stvenimi težava...

Nasveti / sobota, 30. september 2023 / 14:10

Kuhanje na domu

Poznamo več načinov strežbe in kuhanja. Nedavno so ponovno podelili Michelinove zvezdice najboljšim restavracijam in kuharjem v Sloveniji in gorenjski kuharski mojstri so bili pri tem zelo uspešni....