V Preddvoru so se srečali vozniki prostovoljci pri projektu Prostofer. Udeležila sta se ga tudi Miha Bogataj (levi), direktor zavoda Zlata mreža in pa preddvorski župan Rok Roblek.

Srečali so se vozniki Prostoferja

Preddvor – Prejšnji teden so se na pobudo župana Občine Preddvor Roka Robleka po letu dni srečali vozniki prostovoljci projekta Prostofer. Prišel je tudi direktor Zavoda Zlata mreža Miha Bogataj, katerega projekt je tudi Prostofer. Srečanja se je udeležilo šest prostovoljcev voznikov od sicer osmih aktivnih. Projekt Prostofer je v preddvorski občini sicer dobro zaživel. V enem letu so vozniki opravili več kot 120 brezplačnih prevozov na klic, razlogi za uporabo storitve pa so različni od posameznika do posameznika. Na občini ugotavljajo še, da je največ prevozov na zdravniške preglede. So pa tovrstna srečanja pomembna ravno zaradi izmenjave mnenj. Prostovoljci pravijo, da so izkušnje različne, a v splošnem je dobrih več. So pa zadovoljni, da lahko na tak način pomagajo in tako v bistvu pripomorejo k večji mobilnosti starejših. Upajo, da se v prihodnosti k projektu Prostofer priključi še kakšen prostovoljni voznik.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / ponedeljek, 10. junij 2013 / 16:27

Spomenik rešitelju Velike planine

Letos mineva sto let od rojstva Vlasta Kopača, arhitekta in ljubitelja pastirske dediščine, ki je najbolj zaslužen, da je planina do danes ohranila svojo pastirsko stavbno dediščino. Bajtarji, pastirj...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / ponedeljek, 4. februar 2008 / 07:00

Nekaj najlepšega o Sloveniji

Najboljše fotografije Bogdana Kladnika in najlepše pesmi Shirlie Roden, posvečene Sloveniji, združene v knjigi in zgoščenki z naslovom Preprosto Slovenija - Simply Slovenia.

Zanimivosti / ponedeljek, 4. februar 2008 / 07:00

Anketa: Raje zvezdnik kot politik

Jutri je še zadnji dan za pustne norčije, še zadnja priložnost, da se našemimo in spremenimo svojo identiteto. V katerega politika ali drugega znanega Slovenca bi vi se preoblekli na pustni dan?

Gospodarstvo / ponedeljek, 4. februar 2008 / 07:00

IBI le za prekupčevanje

Vse kaže, da nima nihče več resnih namenov z IBI-jem, nekdanjim ponosom kranjske tekstilne industrije. Tkanina Celje ga je nekaj tednov po odkupu prodala.

Kranj / ponedeljek, 4. februar 2008 / 07:00

Odslej tudi inženirji informatike

V Tehniškem šolskem centru (TŠC) Kranj bodo v prihodnjem študijskem letu začeli izvajati še višješolski strokovni program informatika.

Gorenja vas-Poljane / ponedeljek, 4. februar 2008 / 07:00

V Vršajnu že gradijo

Lani je Občina Gorenja vas-Poljane v sodelovanju z lastniki zemljišč začela graditi komunalno infrastrukturo v novem naselju Vršajn, kjer bo prostora za 17 družinskih hiš.