Conditusu šest zlatih odličij
Podjetje Conditus, ki ima slaščičarsko delavnico na platoju Karavanke, je za šest sladkih izdelkov prejelo zlata odličja.
Hrušica – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS je na letošnjem senzoričnem ocenjevanju pekovskih izdelkov, slaščic in testenin kar šestim izdelkom podjetja Conditus podelila zlato odličje. Najvišje priznanje zbornice so prejele Blejska kremšnita iz sveže kuhane jajčne kreme, maslenega listnatega testa in sveže stepene sladke smetane; grmada – skrivnostna sladica tisočerih okusov; jabolčni in višnjev zavitek iz ročno izdelanega vlečenega testa s sveže naribanimi slovenskimi jabolki in višnjevim nadevom z osemdesetimi odstotki višenj; slano pecivo iz maslenega listnatega testa, posuto s semeni; Conditusova šamrola iz ročno izdelanega maslenega listnatega testa, polnjena z rahlo beljakovo peno.
»Gre za potrditev, da smo na pravi poti. To nam daje motivacijo za nadaljnje delo,« so ob tem povedali v podjetju, ki ima slaščičarsko delavnico v gostinskem objektu na platoju mejnega prehoda Karavanke na Hrušici.
Ob tem smo lastnico in direktorico podjetja Emo Pogačar tudi vprašali, ali držijo neuradne informacije, da se nameravajo preseliti s Hrušice. Kot je pojasnila, so pred kratkim res kupili zemljišče v novi obrtni coni za knjigoveznico v Radovljici, ki pa še ni komunalno opremljeno. Na sedanji lokaciji na mejnem prehodu Karavanke, kjer so sicer zelo zadovoljni, namreč nimajo možnosti širitve. A kot je poudarila Pogačarjeva, do morebitne selitve v nobenem primeru ne bo prišlo prej kot v nekaj letih. Tako za zdaj trdno ostajajo na sedanji lokaciji.