Zmagovalna fotografija na temo Posegi v prostor ob nadgradnji železniške proge je Obnova oboka v predoru Globoko, delo avtorja Vitomirja Pretnarja.

Nagrade fotografskega natečaja

Radovljica – Občina Radovljica in Fotografsko društvo Radovljica sta z izborom najboljših fotografij zaključila 13. fotografski natečaj Dogodki v občini Radovljica 2021. Na tokratnem natečaju je sodelovalo devet avtorjev s skupaj 201 fotografijo. Na temo dogodkov je sedem avtorjev prijavilo 162 fotografij, na dodatno razpisano temo Posegi v prostor ob nadgradnji železniške proge Podnart–Lesce pa prav tako sedem avtorjev 39 fotografij.

Vse fotografije je pregledala žirija, ki jo je vodil Simon Krejan; podelili so šest nagrad in tri diplome. Za temo Dogodki v občini Radovljica je prvo nagrado prejel Damjan Markovec za fotografijo z naslovom Freddie Mercury, drugo nagrado Janez Resman za fotografijo Za vsakdanji kruh in tretjo nagrado Matjaž Klemenc za fotografijo Halo, pohiti. Diplome so prejeli Marijan Ješe (Po maši), Vida Markovc (Sanjski čebelnjak) in Jasim Suljanović (Start).

Na temo Posegi v prostor ob nadgradnji železniške proge je prvo nagrado prejel Vitomir Pretnar za fotografijo Obnova oboka v predoru Globoko, drugo Saša Slamnik za fotografijo Od jutra do večera in tretjo nagrado Janez Resman za fotografijo Most in sneg sta nova, vlak ne.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / nedelja, 15. april 2018 / 14:52

Predstavili spletni planer za vrtičkarje

V Knjigarni Ognjišče v Kranju so pred nedavnim predstavili brezplačni digitalni žepni asistent za vrtnarjenje Posadi.si.

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / torek, 30. april 2019 / 21:19

Za zamude kriva gneča

Ko je gneča na cestah, v kolonah stojijo tudi avtobusi, zato prevoznik Arriva Slovenija prosi za razumevanje.

Gorenjska / torek, 30. april 2019 / 21:19

Varno ob obisku parka

Ob povečanem obisku naravnih znamenitosti med prazniki obiskovalce opozarjajo, naj poskrbijo za varen korak.

Žiri / torek, 30. april 2019 / 21:16

Vsako leto kaj novega

V Žireh se v teh dneh odvijajo 13. Slovenski klekljarski dnevi, ki so jih slovesno odprli minulo soboto s prireditvijo, na kateri so osrednjo pozornost namenili klekljarici in pisateljici Tončki Stano...

Kranjska Gora / torek, 30. april 2019 / 21:16

Kranjsko Goro je v nedeljo pobelil sneg

Kranjska Gora – Aprilsko vreme je tik pred koncem tega pregovorno muhastega meseca spet pokazalo zobe: potem ko se je pomlad tudi v Zgornjesavski dolini že dodobra razcvetela, je Kranjsko Goro z ok...

Nasveti / torek, 30. april 2019 / 21:10

Braniška dolina

Gotovo ste že uganili, da vam želim podati namig za izlet, z avtom ali s kolesom. To je dolina reke Branice, po njej torej poimenovana Braniška dolina.