Prejemniki svečanih listin, najvišjih priznanj Planinske zveze Slovenije, za leto 2021 z vodstvom PZS, med njimi tudi trije Gorenjci: Marija Erlah, Vladimir Ivan Hlede in Dušan Brek / Foto: Manca Ogrin (PZS)

Priznanja prostovoljcem

Planinska zveza Slovenije je na slovesnosti v Medvodah podelila svečane listine desetim zaslužnim posameznikom, spominske plakete petnajstim planincem ob življenjskih jubilejih in tri priznanja za posebne dosežke.

Medvode – Planinska zveza Slovenije (PZS) vsako leto z najvišjimi priznanji izrazi spoštovanje prejemnikom za njihovo dolgoletno neutrudno in predano prostovoljno delo v planinstvu; letos so priznanja podelili 4. decembra v Medvodah v sodelovanju s tamkajšnjim planinskim društvom in Občino Medvode. Zbrane so med drugim nagovorili medvoški župan Nejc Smole, predsednik PD Medvode Gorazd Šturm in poslanka DZ Mateja Udovč, za kulturni program pa je poskrbel Lovski pevski zbor Medvode.

Med nagrajenci je bilo tudi več Gorenjcev. Svečane listine PZS so tako prejeli tudi Marija Erlah (PD Križe) za dolgoletno vsestransko delo v planinskem društvu (veliko je pripomogla pri delovanju obeh planinskih koč, ki ju društvo upravlja, in pri delu z mladimi), Vladimir Ivan Hlede (PD Jesenice) za dolgoletno vodstveno delo v PD Jesenice in za delo v GRS Jesenice ter Dušan Brekič (PD Medvode) za dolgoletno delo na področju vodništva in za veliko dobro opravljenega dela v PD Medvode. Spominske plakete PZS za življenjske jubileje so prejeli Boris Pervanja (PD Jesenice) in Stane Sova (PD Križe) za 70 let ter Marjan Kregar (PD Kamnik) za 65 let. Priznanja vodstva Planinske zveze Slovenije za posebne dosežke v letu 2021 so prejeli Gorazd Hren, Gregor Milčinski in Jure Tičar.  

Na prireditvi so Planinska zveza Slovenije ter njeni zaslužni člani Franci Ekar, Janez Duhovnik in Slavica Tovšak prejeli tudi plakete Ustanove Avgusta Delavca za njihov prispevek k izgradnji Slovenskega planinskega muzeja.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / torek, 1. februar 2022 / 11:44

Obravnavali več prometnih nesreč

Kranj – Gorenjski policisti so minuli konec tedna obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na Jesenicah je voznica domnevno zaradi zdravstvenih težav povzročila trčenje z udeležence...

Objavljeno na isti dan


Mengeš / četrtek, 9. december 2021 / 23:19

Zanimive najdbe pod telovadnico

Pred rekonstrukcijo stare šolske telovadnice v Mengšu potekajo arheološka izkopavanja, med katerimi so arheologi že odkrili nekatere presenetljive najdbe.

Razvedrilo / četrtek, 9. december 2021 / 23:04

Kdo ima najboljše čevapčiče v Sarajevu

Komedija nagrajenega bosansko-hercegovskega režiserja Danisa Tanovića Deset v pol (Deset u pol) je prejšnji teden doživela slovensko premiero v kranjskem Cineplexxu.

Izleti GG / četrtek, 9. december 2021 / 23:04

Stara in nova prijateljstva

Pretekle tedne je zaznamovalo prijateljstvo – novo in staro. Po dolgem usklajevanju mojega prostega časa in njenega dopusta me je za nekaj dni končno obiskala Tadeja. Jaz pravim, da jo je...

Zanimivosti / četrtek, 9. december 2021 / 23:02

Vztrajnost jih je pripeljala do cilja

Učenci in delavci Vzgojno-izobraževalnega zavoda Frana Milčinskega Smlednik so se po letu premora ponovno podali na tradicionalni, že 22. pohod iz Smlednika v Vrbo.

Jezersko / četrtek, 9. december 2021 / 22:59

Novo smučišče za začetnike

Sredi letošnjega decembra bodo smučarji začetniki lahko nadgrajevali svoje znanje tudi na Jezerskem.