Od Pesmi upora do Našega skladišča

Gledališče Toneta Čufarja vabi v aBONma. Letos je gledališki in glasbeni abonma, oba z zanimivim programom za različne okuse, mogoče plačati tudi z bonom.

Jesenice – V Gledališču Toneta Čufarja že po tradiciji obiskovalcem ponujajo tako gledališki kot glasbeni abonma. Letos sta oba zanimiva, precej raznolika in primerna za vsak okus.

V gledališkem abonmaju za leto 2020/21 se bo tako ob predstavah v lastni produkciji zvrstilo nekaj odličnih gostujočih uprizoritev. Naše skladišče avtorice Tjaše Mislej, Grumove nagrajenke 2020, je aktualna predstava Prešernovega gledališča iz lanske sezone, z Rokovo modrino (na besedilo Boštjana Videmška jo je režiral Matjaž Pograjc), biografsko dramo o smučarju Roku Petroviču, že več let navdušuje Slovensko mladinsko gledališče, tu pa sta še predstavi, pri katerih je smeh zapovedan, in sicer strip komedija Janez Novak v režiji Dejana Batoćanina in Uroša Fürsta ter v izvedbi izvrstnih Klemna Slakonje, Tadeja Toša in Gregorja Podričnika, ter Ljubljanski vodnik našel Vodnika v izvedbi Rozinteatra z odličnima Andrejem Rozmanom Rozo in Alenko Tetičkovič. In da ne pozabimo – tu je še sklop predstav v okviru 21. Čufarjevega maratona in 34. Čufarjevih dni, ki bodo tudi letos, upajmo, da spet v živo, potekali v novembru.

Glasbeni abonma bo vseboval kar sedem glasbenih dogodkov. Baritonist Ivan Andres Arnšek se bo predstavil s Piazzolleky quintetom, Pesmi upora bomo slišali v izvedbi ženskega pevskega zbora Kombinat, ritmov zabavne glasbe bomo deležni na koncertu domačinke Alje Wolte Sula in Chorchypa, baletni ansambel Društva baletnih umetnikov Slovenije pa se bo predstavil z baletom Romeo in Julija. S koncertom brezčasnih uspešnic bo nastopila Tanja Zajc Zupan z gosti, seveda ne bo umanjkal tradicionalni koncert Pihalnega orkestra Jesenice - Kranjska Gora, sledil pa bo še prav poseben glasbeno-gledališki posladek z naslovom Čudovita v koprodukciji Slovenskega stalnega gledališča Trst in SiTi teatra.

V gledališču so pripravljeni tudi na morebitne zaostritve pogojev izvedbe, zato bodo že vnaprej upoštevali sedežni red, ki bo omogočal ustrezno razdaljo. Zato so letos razpisali dva gledališka termina (četrtek in petek) za vsako predstavo in en glasbeni termin, ki pa bo izveden ob različnih dnevih v tednu v večji dvorani, v dvorani kina. Vpis v abonmaje poteka do 30. septembra med 8. in 12. uro ali po elektronski pošti karmen.svetina@gledalisce-tc.si, informacije pa posredujejo tudi na telefon 04 58 33 100. Kot rečeno v uvodu, abonmaje je moč plačati z boni ali obročno, upokojenci, šolajoči in invalidi pa lahko uveljavijo tudi popust.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / nedelja, 15. julij 2018 / 15:45

Kranjska nedelja v Hemini Krki

Krka – Preteklo nedeljo je bila v kraju Krka / Gurk na avstrijskem Koroškem ponovno Kranjska nedelja. Z njo kraj želi nadaljevati večstoletno tradicijo romanja Slovencev, nekoč Kranjcev, na grob sv...

Objavljeno na isti dan


Kultura / sreda, 15. september 2021 / 16:36

Od Pesmi upora do Našega skladišča

Gledališče Toneta Čufarja vabi v aBONma. Letos je gledališki in glasbeni abonma, oba z zanimivim programom za različne okuse, mogoče plačati tudi z bonom.

Kranjska Gora / sreda, 15. september 2021 / 16:35

Dom Valentina Staniča z novo vremensko postajo

Mojstrana – Ekipa Fakultete za strojništvo, Univerze v Ljubljani, je v okviru projekta LIFE SustainHuts na Dom Valentina Staniča pod Triglavom, ki stoji 2332 metrov nad morjem, namestila vremensko...

Razvedrilo / sreda, 15. september 2021 / 16:34

Niso bili le sošolci, bili so prijatelji

Po petdesetih letih so se prvič srečali nekdanji sošolci in sošolke, ki so osnovnošolsko izobrazbo sklenili v šolskem letu 1970–1971 na Osnovni šoli Matije Valjavca Preddvor.

Tržič / sreda, 15. september 2021 / 16:33

Zahvalili so se jim s priznanji

Tržič – Društvo upokojencev (DU) Tržič že dobrih deset let izvaja projekt Starejši za starejše, kjer prostovoljci ugotavljajo, da je kar precej občanov, ki komaj shajajo s svojimi pokojninami. Druš...

Jezersko / sreda, 15. september 2021 / 15:35

Spomin je še vedno živ

Osrednja slovesnost ob počastitvi praznika Občine Jezersko je tokrat minila v duhu tridesetletnice samostojnosti Slovenije.