Sejemske medalje za izdelke
V okviru priprav na kmetijsko-živilski sejem Agra v Gornji Radgoni so potekala tudi mednarodna ocenjevanja kakovosti mlečnih in mesnih izdelkov, brezalkoholnih pijač, vina in medu. Več kot tristo proizvajalcev iz osmih držav je dalo na ocenjevanje 1406 izdelkov. Medalje za kakovost jim bodo podelili na sejmu.
Gornja Radgona – Na mednarodnem ocenjevanju mleka in mlečnih izdelkov so ocenili 211 izdelkov, ki jih je na ocenjevanje dalo 22 podjetij. Moji štruklji Slovenije, Peter Vogelnik, iz Tržiča bodo dobili velike zlate medalje za skutne štruklje, borovničev štrukelj, štrukelj z belo čokolado in kokosom in za štrukelj s temno čokolado in malinami.
Na ocenjevanju sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod je sodelovalo 39 podjetij iz petih držav s skupno 136 izdelki. Uspešni so bili tudi gorenjski ponudniki. Družba Voda 902 iz Podloma bo dobila naziv šampion za vodo z okusom bezga, zlati medalji za vodo z okusom zelenega jabolka in z okusom breskve ter še štiri srebrne medalje, Artičoka – Ksenija Verbič iz Cerkelj veliki zlati medalji za bio napitek iz muškatne buče in jabolk in za bio napitek iz jabolk in rdeče pese, družba BeLife iz Kamnika dve srebrni medalji, Dragica Štirn s Suhe pri Predosljah veliko zlato medaljo za naravni zeliščni sirup Cojz in zlato medaljo za naravni zeliščni sirup Kurkuma, Galavita iz Kamnika zlato medaljo za sok aronije, Vipi z Brezij eno srebrno medaljo.
Na ocenjevanju mesa in mesnih izdelkov je sodelovalo 42 podjetij s 432 izdelki. Družba Meso Kamnik bo dobila veliko zlato medaljo za krvavice Anton, zlate medalje za klobase s sirom Anton, pečenice za žar Anton in za delikatesno plečko ter zlati medalji za tržno ponudbo kamniških odščipancev s sirom in kamniških odščipancev z mesnato slanino brez »E« ter še 15 srebrnih medalj, Mesarstvo Oblak iz Žirov zlate medalje za tatarski biftek, prekajeno šunko, hrenovko v naravnem ovoju in za domačo budjolo, poleg tega pa še šest srebrnih medalj in štiri bronaste, Mesarija Hribar, Marko Dolenc, iz Predoselj zlati medalji za želodček s kašo in za Hribarjevo klobaso ter še eno srebrno in dve bronasti medalji, Galjot – Adrijan Galjot NDDK iz Lahovč zlati medalji za piščančji mesni sir in piščančji mesni sir z zelenjavo, zlato medaljo za tržno ponudbo svežega domačega piščanca in še eno bronasto medaljo, Mesnine Divjak, ProMeat, iz Kamnika zlati medalji za Pulled pork Divjak in za Beef jerky Divjak (original) ter še eno srebrno medaljo, Butik Gurman iz Gobovc pa eno srebrno medaljo.
Na ocenjevanju medu je sodelovalo 37 čebelarjev s skupno 47 vzorci medu. Dva gorenjska čebelarja, Klemen Božnik iz Zvirč in Čebelarstvo Kimovec iz Šenčurja, bosta dobila srebrni medalji.