Častni občan bo Vincencij Demšar

Škofja Loka – Na slovesnosti ob letošnjem prazniku Občine Škofja Loka bodo podelili naslov častnega občana, zlati grb občine, dva srebrna in tri bronaste grbe, so sklenili na zadnji seji občinskega sveta. Za častnega občana sta prispeli dve kandidaturi, posebna komisija pa je občinskemu svetu predlagala, naj ugledni naslov prejme Vincencij Demšar za dolgoletno delo in prispevek za dobrobit vseh občanov in občank. Zlati grb bo prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Godešič za 110-letno zavzeto opravljanje nalog, sodelovanje pri družbenokoristnih dogodkih in s tem združevanjem krajanov. Srebrni grb so namenili Jožetu Petru Kranjcu za več kot 50-letno aktivno družbeno delovanje v KS Trata in delovanje v Komisiji za odkrivanje zamolčanih grobišč vojnih in povojnih pobojev in Nikolaju Kržišniku za aktivnost na vseh področjih delovanja Civilne zaščite na medobčinski ravni, v občini in v PGD Gosteče. Bronaste grbe pa bodo dobili: podjetje Želva ga bo dobilo za dvajsetletno odlično opravljeno delo na zelenem programu v Škofji Loki, Franc Gider za aktivno delo in uspešno vodenje KS Kamnitnik in Uroš Ovsenek za takojšnje, brezpogojno in požrtvovalno posredovanje pri nesreči v Puštalu decembra lani.

V razpravi se je pokazalo, da je bila med kandidati za priznanje tudi Jožica Vavpotič Srakar za delo z otroki s posebnimi potrebami, vendar je tudi občinska svetnica in po pravilniku ne more prejeti priznanja, zato je bila kandidatura umaknjena.

Priznanja bodo podelili na slovesnosti ob občinskem prazniku, ki bo 25. junija na Loškem gradu. Občina sicer praznuje 30. junija.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / sobota, 14. julij 2007 / 07:00

Nad Ruparja sedaj občina Tržič

Občina Tržič namesto kranjskega tožilstva nadaljuje s pregonom zoper nekdanjega župana Pavla Ruparja.

Objavljeno na isti dan


Kranj / torek, 25. junij 2019 / 22:25

Petriču spominsko obeležje

Člani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Kranj bodo ob dvajsetletnici združenja na Brniku postavili spomenik Petru Petriču, slovesnost pa bo ta petek.

Razvedrilo / torek, 25. junij 2019 / 22:22

Poletna srečanja

Tretja izvedba Poletnih glasbenih srečanj v Šenčurju, ki jih pripravlja tamkajšnje aktivno društvo upokojencev, bo v Muzej Občine Šenčur ponovno pripeljala kakovostne glasbene sestave. Kulturno-dru...

Kronika / torek, 25. junij 2019 / 22:21

Prešerna že tretjič obarvali rožnato

Kip dr. Franceta Prešerna v Prešernovem gaju v Kranju so neznani vandali že tretjič v zadnjih treh letih pobarvali v rožnato.

Šport / torek, 25. junij 2019 / 22:20

Matjaž Kopitar bo znova selektor hokejistov

Na skupščini Hokejske zveze Slovenije je predsednik Matjaž Rakovec sporočil, da bo reprezentanco znova vodil Matjaž Kopitar.

Šenčur / torek, 25. junij 2019 / 22:20

Na cesto Britof–Hotemaže bodo še čakali

Po zavrnitvi gradbenega dovoljenja se postopek začenja znova.