Čokoladna torta z malinami
Čokoladna torta že ne more biti slaba, a še boljša je, če jo dopolnimo z malinami. Čudovit preplet sladkega in kislega okusa.
Za pripravo čokoladne torte z malinami potrebujemo: za biskvit: 3 jajca, 150 g temne čokolade, 2 žlici moke, 2 žlici kakava, 3 žlice sladkorja, 1 pecilni prašek; za navlažitev in premaz biskvita: 1,5 dl mleka, 2 žlici ruma, 2 žlici sadne marmelade; za čokoladno kremo: 4 dl smetane, 200 g temne čokolade, 3 lističe želatine; za malinovo kremo: 250 g svežih ali zamrznjenih malin, 200 g sira mascarpone, 2 dl smetane, 5 listov želatine, 3 žlice sladkorja.; za čokoladni preliv: 150 g temne čokolade, 1,5 dl smetane.
Priprava biskvita: čokolado stopimo in jo nekoliko ohladimo. Skupaj zmešamo moko, kakav in pecilni prašek. Rumenjake in beljake ločimo. Beljake stepamo v sneg in med stepanjem dodajamo sladkor. Rumenjake vmešamo v stopljeno in nekoliko ohlajeno čokolado in nato vse skupaj vlijemo v sneg iz beljakov in z lopatico vmešamo. Nazadnje postopoma vmešamo še mešanico moke. Maso za biskvit nadevamo v okrogel pekač za torto premera 24 centimetrov. Biskvit pečemo v pečici, segreti na 170 °C, od 15 do 20 minut.
Priprava čokoladne kreme: Liste želatine namočimo. Čokolado stopimo ter v njej raztopimo ožeto želatino in ohladimo. Smetano stepemo in ji primešamo čokoladno zmes.
Priprava malinove kreme: Maline stresemo v kozico, prilijemo tri žlice vode in primešamo sladkor. Pristavimo na štedilnik in kuhamo, da se maline razpustijo. Želatino namočimo, ožamemo in raztopimo v kuhanih malinah. Malinovo zmes ohladimo ter jo zmešamo z mascarponejem. Nato primešamo še stepeno smetano.
Priprava čokoladnega preliva: Skupaj stopimo čokolado in smetano ter ohladimo.
Sestavljanje torte: Okrog biskvita namestimo tortni obod. Biskvit namočimo z mešanico mleka in ruma ter premažemo z marmelado. Najprej nadevamo čokoladno in nato malinovo kremo. Po vrhu prelijemo še s čokoladnim prelivom. Torto postavimo za nekaj ur v hladilnik.