Tadej Pogačar / Foto: Tina Dokl, arhiv Gorenjskega glasa

Pogačar v boj za zeleno majico

Tadej Pogačar je potrdil nastop na dirki Po Sloveniji, ki bo v peti etapi potekala tudi po južnem delu Gorenjske.

Ljubljana – Po več tednih ugibanj je Tadej Pogačar v sredo vendarle potrdil nastop na dirki Po Sloveniji, ki bo potekala med 9. in 13. junijem. »Resnično sem navdušen, da se bom počasi vrnil in dirkal na domačih cestah. Od zadnje dirke v Liegeu sem imel veliko najrazličnejših obveznosti, vendar se počutim dobro in pripravljen sem na svoje nove izzive. Nazadnje ko sem dirkal na dirki Po Sloveniji, sem do zmage pomagal sotekmovalcu Ulissiju. V Slovenijo prihajamo s ciljem, da ubranimo lansko zmago. Z veseljem prihajam domov – to je dirka, na kateri bi tudi sam zelo rad zmagal,« je svoje želje po osvojitvi zelene majice razkril aktualni zmagovalec najprestižnejše kolesarske Dirke po Franciji in eden največjih zvezdnikov kolesarstva ta hip.

Dirka Po Sloveniji velja za največji kolesarski dogodek pri nas in bo letos potekala 27. po vrsti. Vsakič privabi številna zveneča imena tega športa, letos pa bo minila brez dvakratnega zmagovalca Primoža Rogliča, ki se je nastopu že pred tedni odpovedal.

Začetek zadnje, pete etape tokratnega kolesarskega kroga po Sloveniji bo v Ljubljani, preden pa bo karavana krenila proti cilju v Novem mestu, bo zavila tudi na Gorenjsko. Trasa bo kolesarje vodila skozi občine Gorenja vas - Poljane, Škofja Loka, Vodice in Medvode.

Pogačar, doma s Klanca pri Komendi, je sicer v skupni razvrstitvi dirke osvojil dve četrti in eno peto mesto ter v vseh treh nastopih osvojil belo majico najboljšega mladega kolesarja.

Dirka Po Sloveniji pa ne bo edina Pogačarjeva v sklopu priprav na Dirko po Franciji na domačih tleh. Nastopil bo tudi na svojem kriteriju v Komendi 18. junija in državnem prvenstvu dva dni kasneje v Kopru.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / ponedeljek, 2. julij 2007 / 07:00

Na balvanih najmočnejša Ločana

Na drugi tekmi državnega prvenstva v balvanskem plezanju v Škofji Loki sta zmagala domačina Blaž Rant in Katja Vidmar.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / petek, 21. maj 2021 / 20:08

Ivan Simič na čelo finančne uprave

Kranj – Vlada je na seji v sredo za vršilca dolžnosti generalnega direktorja finančne uprave imenovala Ivana Simiča. Na tej funkciji bo 1. junija zamenjal Simona Starčka, ki je 7. maja obvestil min...

Kronika / petek, 21. maj 2021 / 20:06

Ne želimo biti inkasanti

Po poldrugem mesecu, odkar je prevzela vodenje gorenjske policije, se je včeraj javnosti predstavila nova direktorica Policijske uprave Kranj Melita Močnik.

Šport / petek, 21. maj 2021 / 20:05

Kranjski nogometaši imajo novo vodstvo

Novi predsednik Nogometnega kluba Triglav je Franjo Radiković.

GG Plus / petek, 21. maj 2021 / 15:51

Delo z mladimi je izziv

Prof. dr. Iztok Podbregar je v aprilu za mandatno obdobje štirih let ponovno prevzel vodenje Fakultete za organizacijske vede (FOV) Univerze v Mariboru. Gorenjska ima po njegovem kot ena najbolj razvi...

Bled / petek, 21. maj 2021 / 15:46

Upajo na boljšo turistično sezono od lanske

Na Bledu se v teh dneh pripravljajo na prihajajočo poletno turistično sezono, v kateri znova računajo predvsem na slovenske goste in goste iz bližnjih držav, iz katerih je mogoče v Slovenijo priti z a...