Inovativnosti namenjen cel mesec

Mesec inovativnosti v kranjskem Iskratelu zaznamujejo z inovacijskimi kampanjami, spletnimi dogodki in izobraževalnimi dogodki, ki so jih poimenovali !N Wake-up meetingi.

Osrednji dogodek pripravljajo danes ob svetovnem dnevu čebel.

Kranj – Potem ko so leta 2019 organizirali dan, lani pa teden, so inovativnosti v kranjskem Iskratelu letos posvetili kar cel mesec, s prvimi dogodki že 21. aprila, različne aktivnosti pa se bodo odvijale vse do konca maja. Začeli so s hekatlonom !Nženirski izziv, ki so ga pripravili skupaj z dijaki Strokovne tehniške gimnazije Šolskega centra Kranj, na katerem so razvijali ideje in odgovore za realne izzive podjetij.

Lotili so se tudi dveh inovacijskih kampanj. Prva je dolgoročna, z več različnimi, strateško pomembnimi temami, v katere vključujejo zaposlene in različne partnerje, druga pa je trajnostno naravnana in naslavlja strategijo trajnostnega razvoja in družbene odgovornosti podjetja.

V maju tri četrtke posvečajo tudi brezplačnim izobraževalnim dogodkom, ki so jih poimenovali !N Wake-up meetingi. Najprej so s predavateljico Barbaro Zupančič pripravili dogodek z naslovom Do trajnostnega razvoja z inovativnostjo, raznolikostjo in odpravo nezavedne pristranosti. V maju, ko zaznamujemo tudi svetovni dan kulturne raznolikosti za dialog in razvoj začenjajo tudi večmesečno kampanjo za zaposlene v Sloveniji in tujini, na temo raznolikosti in vključevanja v luči aktualnih razmer, povezanih z epidemijo.

Minuli četrtek je drugi »meeting« potekal na temo inovativnih pristopov k trajnostnemu razvoju, na katerem so udeleženci s pomočjo predavateljice Urške Jež naslavljali vprašanje, kako želja po čim večjem dobičku in učinkovitosti vpliva na naš planet in nas same. Inovativni pristopi k trajnostnemu razvoju so torej priložnost za spreminjanje našega vpliva na okolje, hkrati pa tudi odlična poslovna priložnost za naslavljanje novih potreb človeštva in gospodarstva.

Danes pa bo pozornost !N Wake-up meetinga namenjena ustvarjalnosti govorjenja in nastopanja v digitalni dobi. Dr. Zdravko Zupančič bo govoril o govoru, ki je človekova največja inovacija, in o umetnosti sporazumevanja na daljavo, ki je v času epidemije še posebno aktualna.

K inovativnosti so z nagradnim natečajem za učence osnovnih šol vključili tudi najmlajše, kreativne delavnice pa so pripravili tudi v sodelovanju z OŠ Staneta Žagarja Kranj.

Danes, na svetovni dan čebel, pa pripravljajo tudi osrednji dogodek, ki so ga poimenovali Dan !Novativnosti. Predstavili bodo namreč partnersko podjetje BeeIN, prvega slovenskega operaterja za digitalizacijo industrij ter prve primere uporabe rešitev industrije 4.0 v Iskratelovi proizvodnji. Partnerske rešitve razvojno-raziskovalnega in podjetniškega ekosistema bodo predstavili sogovorniki iz BeeINa, Iskratela in njihovi inovacijski soustvarjalci na področju najnaprednejših tehnoloških rešitev. Upravljavec inovativnosti v Iskratelu Gregor Smolej pa bo predstavil aktivnosti celotnega meseca ter Iskratelove inovativne prakse.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / torek, 17. junij 2008 / 07:00

Uspešni tržiški kikbokserji

V italijanski Salsomaggiore je prejšnji teden potekalo svetovno prvenstvo Best fighter v kickboxu, katerega so se udeležili tudi člani kluba borilnih veščin Tržič. Tekmovalo je okoli dva tisoč te...

Objavljeno na isti dan


Kamnik / četrtek, 29. april 2021 / 23:54

Evropski denar za ureditev treh kolesarskih poti

S pomočjo evropskih sredstev bodo uredili kolesarske povezave od Kamnika do Ljubljane, med Kamnikom in Godičem ter od Železnikov do Selc.

Zanimivosti / četrtek, 29. april 2021 / 23:51

Najprej hotel, zdaj še luksuzne suite

Zakonca Bidovec sta pred dobrimi tremi leti v starem mestnem jedru Rovinja pred propadom rešila staro hišo, jo povsem prenovila in odprla hotel, nedolgo nazaj sta se lotila še ene prenove ...

Razvedrilo / četrtek, 29. april 2021 / 23:45

Preprosto Zvezdana

Zvezdana Mlakar nas vsakič znova preseneča s svojo zvedavostjo, zgovornostjo in iskrenostjo v Zvezdani, večerni pogovorni oddaji na Televiziji Slovenija. Z leti je oddaja dobila precej moškega občinst...

Gospodarstvo / četrtek, 29. april 2021 / 23:39

Na Brdu manjka le še hotel

Prenova Elegans hotela Brdo poteka skladno z načrti in bo končana pravočasno ter v predvidenem proračunu, zagotavlja direktor Javnega gospodarskega zavoda Brdo Marjan Hribar.

Izleti GG / četrtek, 29. april 2021 / 14:58

Železna pot – via ferrata

Kakšno srečo sva imela z Nejcem, ko sva prejšnji konec tedna na malce turobno soboto parkirala v Gozdu - Martuljku in ugotovila, da sva ena in edina obiskovalca precejšnje novitete – ferat...