Sprejemna soba

Hiša stare mame (2)

V Hiši stare mame v Vrhpolju pri Kamniku je pet dvoposteljnih sob in dva apartmaja, od katerih je eden nadstandardni s svojim masažnim bazenom. Na odmaknjenem delu terase imajo še enega, ki pa ga lahko uporabijo vsi gostje, v prihodnosti pa lastnika hiše zakonca Osenar razmišljata tudi o savnah v kletnih prostorih hiše.

Kar se tiče hrane, je predvideno tako, da si uporabniki sob lahko zajtrk pripravijo sami v sobi za druženje, ki ima lahko tudi funkcijo zajtrkovalnice. Če pa želijo, jim v Hiši stare mame pripravijo tudi zadnje čase v turizmu z nastanitvami modne bogato obložene zajtrkovalne košarice z lokalnimi dobrotami. Ker Hiša stare mame stoji v neposredni soseščini Penziona in gostilne Repnik, se lahko gostje za obroke gostje dogovorijo tudi pri njih.

Kljub temu da Osenarjeva s turizmom doslej nimata izkušenj, se novih izjemno veselita. Zavedata se, da bo, ko se ukrepi dokončno sprostijo in če bo posel stekel, eden od njiju najverjetneje moral ostati doma. Nista pa popolna začetnika pri delu z ljudmi: Anjin oče je imel včasih gostinski lokal sredi Šenčurja, ki ga je sedaj prevzela ona, Rok pa je tudi dnevno v stiku z ljudmi, in ker je zaposlen v tujem podjetju, komunicira predvsem v angleščini. Tudi hčerki, čeprav sta še osnovnošolki, že kažeta zanimanje za delo v Hiši stare mame.

Mi smo jih obiskali še v času, ko so bili ukrepi strožji, tako da smo videli, kako z vznemirjenjem pričakujejo čas, ko bodo vrata Hiše stare mame lahko na široko odprli in z velikim veseljem vsakodnevno sprejemali goste.

(Konec)

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / četrtek, 22. julij 2010 / 07:00

V Poljane po naslove državnih prvakov

Kolesarska sekcija Indu Team, ki deluje v okviru Športnega društva Poljane, je že desetič organizirala cestno kolesarsko dirko, ki je potekala od Poljan nad Škofjo Loko do zimsko športnega centra Star...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / petek, 28. september 2012 / 07:00

Kozlovih deset

Preddvor je gostil ribji piknik, Stražišče ljubitelje laškega piva, Gospodarsko razstavišče v Ljubljani pa je od včeraj spet v znamenju svobodnega preživljanja prostega časa.

Kultura / petek, 28. september 2012 / 07:00

Dobri glasovi sežejo v Cerklje

Jutri, v soboto, 29. septembra, ob 20. uri bo v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika v Cerkljah že tretjič po vrsti koncert z naslovom Dober glas seže v deveto vas.

Škofja Loka / petek, 28. september 2012 / 07:00

V Škofji Loki cestni zapori

Škofja Loka - Zaradi gradnje nove transformatorske postaje v območju varovalnega pasu lokalne ceste Puštal-Sora bo v smeri naselja Hosta občasna delna zapora ceste. Trajala bo predvidoma d...

Gorenjska / petek, 28. september 2012 / 07:00

Delamo po zdravi kmečki pameti

V občini Cerklje na Gorenjskem so v nedeljo, 23. septembra, praznovali že sedemnajsti občinski praznik. Ob tej priložnosti smo k pogovoru o aktualnih projektih povabili župana Franca Čebulja.

Prosti čas / petek, 28. september 2012 / 07:00

Za štose skrbi vlada

V petek, 28. septembra, bo ekipa Moped showa s Tonetom Fornezzijem Tofom na čelu gostovala v Železnikih. V dvorani na Češnjici bodo ob 20. uri z Moped showom v živo, gledališko izvedbo nekdaj legendar...