Izbrali najboljšo poslovno idejo
Prvo nagrado natečaja Najboljša poslovna ideja Tržič 2021 je prejel Erik Luznar z unikatnim izdelkom Dišeči čebelji vosek, drugo nagrado za najboljši družbeni učinek pa je prejela Lejla Glavič za sladico ŠtruklCup.
Tržič – Na Ljudski univerzi (LU) Tržič so tudi letos uspešno zaključili natečaj Najboljša poslovna ideja Tržič 2021, ki je potekal v sklopu Tržiškega kreativnega centra, ki ga financira Občina Tržič. »S tem podpiramo podjetništvo in ljudi, ki želijo svoje ideje spremeniti v posel in pomagati pri razvoju lokalnega okolja,« je povedala direktorica LU Tržič Natalija Brumen in dodala: »Čas za ideje je pravi takrat, ko se odločimo, da bomo začrtano pot pripeljali do cilja.«
Pod vodstvom mentorja Matica Breznika je deset udeležencev »pililo« svoje poslovne ideje. Med njimi so bili Erik Luznar, Lejla Glavič, Urša Sermek, Dita Kočevar (skupina treh deklet), Jaka Jankovec in Anže Perčič, Nina Čuk, Tamara Melnyk, Petra Ahačič in Simona Praprotnik. Avtorji šestih najboljših in izvirnih idej so te predstavili na zaključni prireditvi pred tričlansko komisijo.
Prvo nagrado za najboljšo poslovno idejo Tržič 2021 je prejel Erik Luznar, poklicni čebelar iz Begunj na Gorenjskem, z unikatnim izdelkom Dišeči čebelji vosek, ki se nad plamenom v izparilniku stopi in prostor očisti ter odišavi. Njegova darilna lesena embalaža vsebuje dvanajst unikatnih, ročno izdelanih dišečih voskov. Drugo nagrado za najboljši družbeni učinek pa je prejela Lejla Glavič iz Tržiča s svojo unikatno in obenem tradicionalno sladico ŠtruklCup, sestavljeno iz dveh posebnih in združenih receptov. Sladico že strežejo v kavarni Platz v Tržiču. Obe nagradi je podelil župan Občine Tržič Borut Sajovic.